XS
SM
MD
LG
14.02.2023 SPD Radnički

Radnički na neugodnom gostovanju na "Banjici"

Detalj sa prethodne utakmice - foto: SPD Radnički

Posle prvog poraza u superligaškom takmičenju, u duelu sa Novim Beogradom, vaterpoliste Radničkog očekuje još jedan derbi, na gostovanju ekipi Partizana, u sredu, od 20 časova, na „Banjici“.

Kragujevčani su na startu sezone prilično lako izašli na kraj sa „crno-belima“ na domaćem bazenu, u mečevima Super lige (17:11) i Regionalne lige (14:12). Međutim, dueli na „Banjici“ su nešto sasvim drugo. U poslednje četiri godine Radnički jeste slavio tri puta u Beogradu, ali sva tri samo golom razlike, uz dosta neizvesnosti i uzbuđenja.

- Mislim da će biti teška utakmica, dosta tvrđa nego prve dve, pogotovo što se igra na njihovom bazenu. Partizan je mlada ekipa, željna dokazivanja i momci u svakoj utakmici daju sve od sebe. Sigurno je da neće stati sa igrom ni u jednom momentu, bez obzira na rezultat, tako da nećemo imati nimalo prostora za opuštanje – smatra Lazar Dobožanov, čuvar mreže Radničkog.

„Crno-beli“ su minulog vikenda neprijatno iznenadili u Šapcu (12:4), pa nema sumnje da će želeti da se prikažu u boljem svetlu. Sa druge strane, Kragujevčani u ovaj duel ulaze nakon poraza od Olimpijakosa i Novog Beograda, ali uprkos neuspesima, posle brojnih promena, mogu da budu zadovoljni pojedinim periodima igre u tim mečevima.

- Treba da gledamo sebe i da pružimo što bolju partiju, da se malo ekipno podignemo i da pobedimo. Kvalitet je na našoj strani i optimistično ulazimo u ovu utakmicu, ali to treba da pokažemo i u bazenu. Svaka utakmica nam je važna, kako zbog što boljeg plasmana, tako i uigravanja za predstojeće izazove kojih je zaista mnogo do kraja sezone – zaključio je Dobožanov.


Valis 8 : 15 Partizan
BVK Crvena zvezda 7 : 10 Novi Beograd
Šabac 10 : 5 SPD Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Beograd 10 9 0 1 27
2 BVK Crvena zvezda 10 6 1 3 19
3 SPD Radnički 10 6 1 3 19
4 Šabac 10 4 0 6 12
5 Partizan 10 4 0 6 12
6 Valis 10 0 0 10 0