XS
SM
MD
LG

Derbi sezone u Kragujevcu

Detalj sa prethodonog meča - foto: SPD Radnički

U derbiju sezone Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Novog Beograda, u subotu, od 19.30 časova, u meču koji će umnogome odlučiti o prvom mestu u ligaškom delu.

Kragujevčani su savladali Novi Beograd na startu, na gostujućem bazenu (15:14), pa su zauzeli prvo mesto na tabeli i trenutno imaju poen više od Novobeograđana. Čak i ako osvoje bod u ovom duelu, sve bi i dalje bilo u njihovim rukama, ali nema sumnje da se neće baviti kalkulacijama i da će pokušati da ostvare trijumf nad velikim rivalom.

- Igramo praktično za prvo mesto u ligaškom delu. Iako ima još dosta da se igra, ova utakmica je veoma značajna, jer bi mogla da odluči ko će na kraju biti prvi. Prednost domaćeg bazena u nokaut fazi je veliki ulog i daćemo sve od sebe da dođemo do trijumfa – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Kragujevčani u ovaj duel ulaze posle poraza od Olimpijakosa u Atini, u sedmom kolu Lige šampiona (13:7), dok su izabranici Živka Gocića slavili na gostovanju španskom Sabadelju (8:6). Uprkos porazu od favorizovanog rivala, u kragujevačkom taboru su zadovoljni prikazanom igrom, pogotovo u prve dve i po četvrtine, kada je rezultat bio nerešen (6:6).

- Raduje što smo počeli da igramo više timski, nekako smo se malo ekipno podigli. Ima tu još dosta prostora za napredak, ali ohrabruju te dve i po četvrtine u Pireju, gde smo posle nekog dužeg perioda videli koliko možemo. To nam je ulilo dozu optimizma pred naredne okršaje – dodao je Janković.

Šumadinci se uzdaju i u podršku sa tribina i pozivaju publiku da dođe u što većem broju.

- Igramo na domaćem bazenu, to je naša određena prednost u ovoj utakmici i ispunjen bazen će nam biti dodatni vetar u leđa. Poznato je da igramo dobro utakmice kod kuće, a nadam se da ćemo početi i na strani. Pokazali smo da možemo da igramo i treba taj pristup i igru sa da pretočimo u dobar rezultat – zaključio je Janković.

Ulaznice su u prodaji, po ceni od 300 dinara, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“.


Valis 8 : 15 Partizan
BVK Crvena zvezda 7 : 10 Novi Beograd
Šabac 10 : 5 SPD Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Beograd 10 9 0 1 27
2 BVK Crvena zvezda 10 6 1 3 19
3 SPD Radnički 10 6 1 3 19
4 Šabac 10 4 0 6 12
5 Partizan 10 4 0 6 12
6 Valis 10 0 0 10 0