XS
SM
MD
LG

Međunarodni boćarski turnir u Sloveniji

Najbolje, Polona Premru i Nataša Antonjalk

 

Sjajne boćarke iz Srbije

  Proteklog vikenda u Ajdovčini (Slovenija), održan je međunarodni boćarski turnir „Planina Open 2022“ u disciplini par. U konkurenciji su bile boćarke iz Slovenije i Srbije. Srpsko boćanje predstavljale su članice NBGD sa Novog Beograda: parovi Nevena Radović i Milica Popović, odn. Aleksandra Kačavenda i Nevena Nestorović, a Nataša Antonjak je bila članica „miks para“ sa Polonom Premru, jednom od najboljih slovenačkih igračica.

  U okviru Grupe 2, par Radović/Popović bio je bolji od kombinacije Antonjak/Premru 8:3, potom i od para Božič/Lavrenčac 9:1. U meču za plasman u četvrtinu finala Antonjak/Premru slavile su protiv Božič/Lavrenčac 13:0.

  Kaćavenda i Nestorović su, u svojoj Grupi 4, pobedile "porodični par" (majka i kći) Faganel 8:2, da bi zatim izgubile od para Strnad/Pretrovič 11:3. U odlučujem meču za plasman u četvrtinu filala pobedile su ponovo "podicu" Faganel 6:5.

  Četvrtina finala: Strnad/Petrovič – Lukančič Pivk/Vehovec 4:8, Ozbič/Pohanič – Radović/Popović 4:8, Štor/Hohnec - Volčina/Pevec 13:6 i Premru/Antonjak – Kačavenda/Nestorović 11:4; polufinale, Pivk Lukančič/Vehovec – Radović/Popović 7:9 i Štor/Hohnec - Premru/Antonjak 3:8.

Finale: Premru/Antonjak – Radović/Popović 10:1; za 3. mestro, Pivk Lukančič/Vehovec – Štor/Hohnec 9:6.

Poražene u finalu Nevena Radović i MIlica Popović