XS
SM
MD
LG

Fudbal u Pećincima u najlepšem obliku

Šampionski pehar za Sremske Mihaljevce

Posle šest takmičarskih dana, „spuštena je zavesa“ na Prvi humanitarni Međuseoski turnir opštine Pećinci, koji je organizovala Svetosavska omladinska zajednica Arhijerejskog namestništva pećinačkog, u saradnji sa Sportskim savezom „Razvoj sportova“, a pod pokrovitekjstvom Opštine Pećinci.

Poslednjeg takmičarskog dana, prijateljsku utakmicu su odigrale Škole fudbala Donjeg Srema 2015 iz Pećinaca i Šumara iz Ogara. Pobedili su najmlađi fudbaleri iz Pećinaca 6:0. U prvoj polufinalnoj utakmici, Sremski MIhaljevci su pobedili Subotište 3:0, a zatim Kupinovo – Karlovčić 6:0. U utakmici za 3. mesto, igrali su Subotište – Karlovčić 3:2. Finalna utakmica bila je izuzetno zanimljiva. Posle regularnog dela (2 x 20 minuta), rezultat je bio 2:2. U izvođenju penala, bilo je 2:1 za Sremske Mihaljevce, kojima je pripao šampionski pehar. Za najboljeg igrača turnbira proglašen je Saša Nović (Sremski Mihaljevci), dok je Zoran Jelača (Subotište) bio najbolji golman. Kompletan prihod sa turnira doniran je u korist porodice Stojićević iz Prhova, a najbolje ekipe su se odrekle novčanih nagrada, u ukupnom iznosu od 150.000 dinara.

Prepun pozitivnih utisaka bio je arhijerejski namesnik pećinački Bojan Mijanović.

- Preponosni smo kao suorganizatori. Zahvaljujemo se članovima Svetosavske omladinske zajednice, koji su na svojim leđima nosili ovu humanitarnu akciju. Mi smo, zajedno sa Sportskim savezom „Razvoj sportova“ i Opštinom Pećinci, bili tui da im budemo vetar u leđa, a ovo je jasan pokazatelj da na decu i mlade možemo da računamo u budućnosti. Vrlinski život se budi u svima nama i to je nešto što nas ohrabruje za dalje akcije, koji će ih svakako biti – izjavio je namesnik Mijanović.

Utiske je sredila i Ivana Petković, sekretarica Svetosavske omladinske zajednice.

- Prezadovoljni smo na sve što smo postigli i zahvalni smo svima na ovolikoj pomoći i odzivu. Velika je stvar kada uspete da ujedinite čitavu opštinu oko jednog cilja, a to je pomoć za porodicu Stojićevič iz Prhova. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa uspešnim projektima, prvi sledeći je narednog vikenda Prva Memorijalna biciklijada „Stanislav Živković – Stajko“, u znak sećanja na našeg divnog Stajka, koji je deci širom ove opštine ulepšavao detonjstvo organizovanjem biciklističkih trka. Nadamo se da ćemo se i sledeće godine, u isto vreme, nađi na istom mestu i da će ovaj turnir postati tradicija naše opštine – navela je Ivana Petković67gt

 Sekretar Sportskog saveza Milan Đokić istakao je da je bilo pravo zadovoljstvo učestvovati u organizaciji ovakve manifestacije, biti na terenu i igrati za porodicu Stojićević.

- Razvoj sportova je uvek tu da pomogne svim sportskim klubovima, mladima koji tek počinju i ulaze u svet sporta, ali i ovakvu jednu manifestaciju, koja sportu daje jednu sasvim druigačiju, humanu dimenziju. Takođe, drago mi je da je bilo toliko zainteresovanih mladih iz naših nasaelja i da smo svi zajedno na terenu, ali i van njega, dali jedan ovakav doprinos pomoći porodici kojoj je pomoć bila toliko potrebna – naglasio je Milan Đokić.

Saša Nović, najbolji igrač

Zoran Jelača, najbolji golman

Učesnici revijalne utakmicve