XS
SM
MD
LG

Pobeda Mlake na debiju

Novoosnovani fudbalski klub Mlaka iz Kalenića juče je odigrao svoju prvu prijateljsku utakmicu i zabeležio je pobedu. Klub je osovan 2003. od strane romske populacije u naselju Mlaka koje pripada selu Kaleniću u opštini Ub ali je posle samo par odigranih sezona prestao sa radom.

2022. godine ljudi iz ovog naselja rešili su da ponovo pokrenu klub, koji će se od ove jeseni uključiti u takmičenje opšinske lige Ub. U sredu 6. jula odigrali su svoju prvu prijateljsku utakmicu, gde su gostovali ekipi Brgula i zabeležili pobedu rezultatom 5:2.

Već u prvom minutu Mlaka stiže do prednosti kada je Mojsije Vasić sjajno prošao po desnoj strani i iskosa uspeo da savlada golmana Brgula. Isti igrač duplira prednost u 13. minutu, da bi Brgulci u 25. minutu iz penala prepolovili prednost. Rezultatom 2:1 za Mlaku se otišlo na odmor. U nastavku Mlaka propušta veliki broj šansi ali i uspeva da postigne još dva pogotka, da bi Brgule ponovo iz penala u 71. minutu smanjilo rezlutat na 2:4. Konačan rezultat, svojim četvrtim golom, postavlja danas odlični Mojsije Vasić.