XS
SM
MD
LG

Orlovi dobili reprezentaciju Andore

Foto: rugbyserbia.com

U subotu 16. aprila na stadionu FK Borca u Starčevu odigrana je utakmica između reprezentacije Srbije i Andore u grupi Konfererence 2 Jug, pobedom reprezentacije Srbije rezultatom 24:18.

Na dogođaju je prisustvovalo 500 gledalaca, pa je samim tim atmosfera bila veličanstvena. Vremenski uslovi nisu bili loši, sem vetra koji je obema ekipama znao da napravi problem prilikom izvođenja šuteva.

Nakon uvodnog odmeravanja snaga, do prvog vodstva došla je reprezentacija Andore kaznenim udarcem sa kojim je povela 3:0. U nastavku igre posle primljenih početnih poena, reprezentacija Srbije zaigrala je puno bolje i iskoristila greške Andorine odbrane da postigne esej za preokret prodorom centra reprezentacije Nikole Stankovića i povela je rezultatom 5:3. Neuspeh prilikom pokušaja u izvođenju kaznenih poena nije zaustavio Orlove, pa je Aleksandar Andrić uspeo da isprati akciju našeg internacionalnog igrača Juliena Matijaševića i poveća prednost reprezentacije rezultatom na 12:3. Do kraja poluvremena se vodila teška borba na terenu, u kojoj je svaki trenutak bio neizvestan, da bi u poslednjim minutima naše krilo Velibor Srećković postigao još jedan esej i posle uspšnog pretvaranja Aleksandara Andrića postigne konačni rezultat prvog poluvremena od 19:3.

Nakon prvog poluvremena mnogi su mislili da je meč uveliko rešen, međutim sa tim se nisu složili igrači Andore. I ako je nastavak igre doneo jaku fizičku borbu, čini se da su gostujući igrači u drugom poluvremenu imali više kontrole nad utakmicom. Posle kaznenog udarca i smanjenja rezultata na 19:6 osetio se pad u igri naše reprezentacije, pogotovo na skramu. Ekipa Andore iskoristila je pad naše igre pa je guranjem i mol igrom posle auta postigla još 5 poena i smanjila rezultat na 19:11. Nastavak igre bio je pun uzbuđenja, ali naša ekipa je u poslednjim minutima nakon kontre preko odličnog Juliana Matijaševića koji je proigrao Aleksandra Mađanovića dala esej. Taj esej trebalo je da uvede utakmikcu u mirnu završnicu jer je u tom trenutku rezultat glasio 24:11. Međutim, drama se nastavila jer su igrači Andore u produžetku vremena postigli još jedan esej i pretvorili šut, što je im je donelo mogućnost da preokrenu rezultat smanjenjem naše prednosti na samo šest poena razlike, a rezultat je glasio 24:18. Na sreću naše reprezentacije u poslednjem napadu Andore došlo je do greške i dodeljen je kazneni udarac za našu ekipu, gde je nakon izvedenog šuta u aut sudija iz Rumunije svirao kraj utakmice.

Utakmica je bila rezultatski značajna tako da je Evropska Federacija poslala iskusnu sudijsku trojku iz Rumunije na čelu sa Florin Boneom, koja je korektno odradila svoj posao.

Ovom pobedom naša reprezentacija ima mogućnost da, ukoliko pobede reprezentaciju Bosne i Hercegovine, obezbedi plasman u baraž za viši rang takmičenja.

Izvor: rugbyserbia.com