XS
SM
MD
LG

Rukometašice Medicinara prvi finalisti Kupa Srbije

Detalj sa meča - foto: RSS/Ivica Veselinov

Rukometašice ŽRK Medicinar savladale su ŽRK Mladost NP u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije rezultatom 34:27 (19:9) i tako se našle u prilici da se sutra od 18:00 časova u SC Ibar u Kraljevu bore za trofej nacionalnog Kupa. 

Šapčanke su odličnom igrom u prvom poluvremenu diktirale tempo utakmice, konstantno uvećavale razliku da bi pred kraj poluvremena stekle dvocifrenu prednost (7:17). Mladost nije uspevala da uhvati priključak utakmici i nađe rešenje za raspoložene Ninoslavu Cvejić na golu Medicinara i napad  Šapčanki koji su predvodile Ana Radović i Ljubica Ivković. Početak drugog poluvremena obeležila je povreda kapitena ŽRK Mladost NP, Leposave Glušice koja je posle kontakta zadobila povredu nosa i nakon ukazivanja pomoći na terenu upućena na dalje preglede.

U nastavku utakmice Medicinar je održavao prednost od deset golova razlike, sve dok sredinom drugog poluvremena Mladost nije zaigrala čvršće i efikasnije i pet minuta do kraja utakmice smanjila vođstvo Medicinara na 5 golova (26:31). Ipak, Šapčanke su sigurno privele utakmicu kraju i ostvarile trijumf za ulazak u finale.

Najefikasnija u ekipi Mladosti bila je Milica Kojčić sa 8 golova dok su se u ekipi Medicinara istakle Ljubica Ivković sa 7 i Aleksandra Krstić sa 6 postignutih pogodaka.

Za igrača utakmice proglašena je Ninoslava Cvejić, čuvar mreže Medicinara.

ŽRK MLADOST NP – ŽRK MEDICINAR 27:34 (9:19)

ŽRK MLADOST NP: Maksić, Glušica 2, Potkonjak 4, Dragosavljević 3, Bulatović 2, Milosavljević, Lukić, Šašić, Gajić, Stanojević, Mi.Kojčić 8, Knežević 3, Kosanović, Ma. Kojčić 5

 ŽRK MEDICINAR: Jarić, Đukanović, Obrenović 1, Radić 1, Kojić 4, Radović 4, Radukić, Tomković 4, Cvejić, Kažić, Cvetinović 3, Vasić 3, Krstić 6, Rakić 1, Ivković 7, Glišić