XS
SM
MD
LG

Dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza "Razvoj sportova" iz Pečinaca

Mladi u prvom planu

Sportski savez „Razvoj sportova“, pod pokroviteljskom opštine Pećinci, nastavlja lepu tradiciju: organizovao je osmu po redu svečanu dodelu Godišnjih nagrada najboljim ekipama i sportistima, sportskim radnicima za 2021. godinu. Takođe, nagrađeni su i najuspešniji u školskom sportu

Predsednik opštine Pećinci, Siniša Đokić, naglasio je da je opštinsko rukovodstvo kao prioritetne ciljeve, pored razvoja privrede i infrastrukture, postavilo školstvo, zdravstvo i sport. Kako je rekao, školstvo - da bi nam deca bila obrazovana; zdravstvo . da bi nam bila zdrava i sport – da bismo decu sa ulice preveli na sportska borilišta.

Sportski savez „Razvij sportova“ bio je i ostao krovna organizacija sa osnovnim ciljem da oromiviše, popularizuje i razvija sportske aktivnosti u pećinačkoj opštini.

- Kada se osvrenemo na put koji smo prešli u prethodnih devet godina postojenjalj, vide se nepobotni rezultati – izjavio je Milan Đokić, sekretar Sportskog saveza – Savez trenutno okuplja 44 sportska kluba i organiuzacija i preko 2000 aktivnih sportista. Od samog početka imali smo bezrezervnnu podršku lokalne samouprave i prethodnog rukovodstva Saveza. Do velikih rezultata ne bi došlo ni bez sportskih radnika, koji su svoj život posvetili podizanju i razvoju mladih talenata.

Slavodobitnici za 2021. godinu su: SENIORSKA KONKURENCIJA – Dušan Maričić (FK Srem, Sremski Mihaljevci), Marija Prodanović (Girevoj sport klub Pećinci) i Fudbalski klub Donji Srem 2015; JUNIORSKA KONKURENCIJA – Bojan Lazić (FK Sloboda, Donji Tovarnik), Katarina Žeželj (OK Mladost 07, Pećinci) i Škola fudbala Sloboda, Dolji Tovarnik); ŠKOLSKI SPORT – Strahinja Radivojević (OŠ „Dešan Jerković Uča“ Šimanovci, Nevena Ivanić (OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci), Miloš Janković i Tamara Sudetić (STŠ „Milenko Verkić Neša“ Pećinci). Najuspešnija škola je OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca, a iz iste škole je i najbolji nastvanik fizičkog vaspitanja Milica Đurđević; SPORTSKI RADNICI – Sreten Kokanović (Popinci) i Siniša Sarić (Donji Tovarnik); TRENER – Miloš Đokić (FK Sloboda, Donji Tovarnik).

Sportski savez nije zaboravio ni one, koji su svojom podrškom dali ogroman doprinos vrhunskim rezultatima ekipama i sportistima iz pećinačke opštine, te su plakdete dobili: Opština Pećinci, Policijska stanica Pećinci i Lovačko društvo „Donji Tovarnik“. Kao i svake godine, sve članice Sportskog saveza „Razvoj sportova“, osnovne i srednja škola, dobile su vredne poklone.

Najbolji u školskom sportu