XS
SM
MD
LG

Zvezda i Radnički na startu Kupa Koraća, "večiti derbi" moguć tek u finalu

Karte još nisu u prodaju; foto: Vanja Keser

Utakmica beogradske Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog, odlučeno je na žrebu u Beogradu, otvoriće ovogodišnji Kup Radivoja Koraća koji će se od 17. do 20. februara po 17. put održati u Nišu. U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Mega i Zlatibor, Partizan i Borac iz Zemuna, kao i FMP iz Železnika i Borac iz Čačka.

Poludirigovanim žrebom nisu mogli da se u četvrtfinalu međusobno suoče 4 najbolje plasirane ekipe iz ABA lige - Crvena zvezda, Partizan, FMP Železnik i Mega Mozzart, dok je u drugom delu žreba bio abaligaš Borac iz Čačka, Zlatibor, Borac iz Zemuna i Radnički iz Kragujevca.

Prvi meč, koji je u četvrtak, 17. februara od 18 sati u hali "Čair" odigraće Crvena zvezda i osmoplasirani tim Košarkaške lige Radnički. Istog dana, od 21 sat sastaju se Mega Mozzart i Zlatibor iz Čajetine, trenutno petoplasirani tim Košarkaške lige Srbije.

Drugog dana Kupa, 18. februara od 18 sati igraju FMP i čačanski Borac, dok se tri sata kasnije sastaju Partizan i Borac iz Zemuna, debitant u ovom takmičenju.

Prvo polufinale je na programu u subotu od 18 sati gde će se sastati pobednici duela Crvena zvezda / Radnički Kragujevac - Mega Mozzart / Zlatibor, a od 21 sat pobednici mečeva FMP / Borac Čačak - Partizan / Borac Zemun. 

Predsednik KSS-a Predrag Danilović poželeo je da turnir prođe bez incidenata.

Naš domaćin je ponovo Grad Niš na moje veliko zadovoljstvo. Apelujem na sve gledaoce da sportski i kulturno bodre svoje klubove, da turnir prođe bez incidenata i košarka bude u prvom planu. Pozivam gledaoce koji dođu u halu da nose maske i pridržavaju se svih epidemioloških mera - rekao je Danilović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prisustvovala je žrebu, zajedno sa selektorom Svetislavom Pešićem i, kako je rekla, Grad Niš će pokušati da i naredne godine bude domaćin.

Još nisu poznate cene pojedinačnih ulaznica i kompleta, kao i koliko publike će maksimalno moći da prisustvuje utakmicama.