XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Još šest medalja srpskim parabiciklistma na Kupu Evrope u Beogradu

BEOGRAD 23. septembar (Info centar).-Srpski parabiciklisti osvojili su šest medalja, četri zlatne, srebrnu i bronzanu, drugog dana parabiciklističkog Kupa Evrope na stazi na Ušću. U dva dana ukupno je osvojeno 12 trofeja – devet zlatnih jedna srebrna i dve bronzane.

U vožnji na hronometar drugog dana kod dama u kategoriji C- 2 pobedila je Danijela Jovanović iz beogradskog Progresiva, a najsjajnjim trofejima u muškoj konkurenciji okitili su se u kategoriji C – 5 Stefan Đukelić iz Partizana, u kategoriji C – 1 Miloš Glavonjić (Košutnjak) i u kategoriji H – 3 Zoran Radukić (Košutnjak). Dušan Veršić iz Progresiva je bio drugi u kategoriji C-3.

Bronzanu medlju osvojio je Mihajlo Radovanović (Jednota, Šid) u kategoriji C –1.

Srpski tandem slabovidi biciklista Milan Petrović – Boris Popović (pilot) zauzeo je četvrto mesto.

Prvog dana, šampionskim titulama u muškoj konkurenciji u drumskoj trci okitili su se u kategoriji C – 5 Stefan Đukelić iz Partizana, u kategoriji C – 3 Dušan Veršić (Progresiv) u kategoriji C – 1 Miloš Glavonjić (Košutnjak) i u kategoriji H – 3 Zoran Radukić (Košutnjak). Kod dama Danijela Jovanović iz Progresiva bila je prva u kategoriji C – 2. Bronzu je osvojio Mihajlo Radovanović (Jednota, Šid) u kategoriji C – 1.

U generalnom plasmanu (sabiraju se bodovi za plsman u drumskoj trci i hronometru) pobedili su Đukelić, Danijela Jovanović, Glavonjić i Radukić, drugi je Veršić a treći Radovanović. Srpski tandem je ukupno četvrti.

Učestvovalo je blizu 50 biciklista iz devet zemalja. Organizator je bio Biciklistički savez Srbije za osobe sa invaliditetom uz veliku podršku Grada Beograda i komunalnih službi, Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, Tojote, Sportskog saveza invalida Beograda, Biciklističkog saveza Beograda, Klinike Anlave, Beogradskog Vodovoda, Vode Vrnjci i SBB.