XS
SM
MD
LG

Čarapani ciljaju četvrfinale

Detalj sa konferencije za štampu - foto: FK Napredak

Osim u prvenstvu, Napredak ima najviše ambicije i u Kupu Srbije i pobeda nad Radom, na stadionu "Kralj Petar Prvi“ nameće se kao imperativ.

- Samim plasmanom u osminu finala, iako je trenutno prvoligaš, Rad je potvrdio da poseduje kvalitet. S obzirom na istoriju domaćina i superligaški staž, jasno je da nas čeka teška utakmica. Imaju Građevinari u svojim redovima nekoliko proverenih igrača, sa stažom i u inostranstvu, a mislim pre svega na Blažića i Slavišu Stojanovića. Igraju na svom terenu, pred svojim navijačima, u goste im dolazi superligaš i veći motiv im nije potreban. Što se tiče nas, idemo na ovo gostovanje u dobrom raspoloženju, nošeni pobedom u Kragujevcu, koja je ekipi puno značila. Zbog zdravstvenih problema šef Đuričić nije sa nama i, mada smo u svakodnevnom kontaktu, nedostaju njegovi saveti na samoj utakmici. Sigurno da imamo kvalitet, prihvatamo ulogu favorita, ali to treba dokazati i na terenu – naglašava pomoćni trener Nikola Stojanović.

Zbog povreda su van stroja Milan Spremo i Marko Tomić, ostali spremni i orni da izbore prolaz u četvrfinale Kupa. Potvrđuje to i Mitar Ćuković:

- Iz prvenstvenog iskustva znamo koliko Rad može da bude nezgodan rival. Posle pobede nad Radničkim 1923 puni smo samopouzdanja, igraćemo u, trenutno, najjačem sastavu i očekujem pobedu.

A, kako Kup zna da bude nezgodno takmičenje, posebno za favorite, jer rivali su uvek silno motivisani, na poslednjem treningu pred put u Beograd, vežbali su naši igrači i penale, ali obećavaju da će dati sve od sebe da do penal – ruleta ne dođe, odnosno da pitanje pobednika reše za 90 minuta. Zbog toga i nema kalkulacija oko sastava tima, bez obzira što već u nedelju pod Bagdalu stiže Crvena zvezda.