XS
SM
MD
LG

Partizanu samo bod u Belgiji

Foto: Fejsbuk/ FK Partizan

Crno-beli mogli i do trijumfa, ali je Gent deset kinuta pre kraja izjednačio i sada je na samo korak od osvajanja prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala

Gent – Partizan 1:1 (0:0)

Strelci: 0:1 – Urošević u 66, 1:1 – Tisaduli u 80. minutu.

Stadion: KAA Gent. Gledalaca: -. Sudija: Kris Kavana (Engleska).

GENT: Bolat, Hanke-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Okumu, Fortuna, Kastro-Montes (od 90+1. Samoas), Ovusu (od 72. De Sart), Kums, Bezus (od 72. Tisudali), Ođiđa Ofoe (od 72. Čakvetadze), Depoatr.

PARTIZAN: Popović, Miletić, Vujačić, Saničanin, Miljković, Jojić, Natho (od 76. Smiljanić), Pantić (od 90+2. Jović), Urošević (od 87. Obradović), Rikardo, Menig (od 87. Lutovac).

Imao je Partizan prvu meč loptu za evropsko proleće, ali je nije iskoristio u Belgiji. Crno-beli su odigrali nerešeno protiv Genta – 1:1, ali su zadržali veliku prednost dva kola pre kraja u odnosu na pratioce, Floru i Anortozis, koji su po drugi put remizirali u međusobnom okršaju.

I sada je situacija potpuno jasna, Gent je na pragu osvajanja prvog mesta i direktnog plasmana u osminu finala Lige konferencija, Partizan će, ako ne bude većih iznenađenja u baraž sa nekim od trećeplasiranih timova iz grupa Lige Evrope.

Jer, teško je očekivati da će Gent prokockati tri boda viška, uz to ima i bolji međusobni skor od Partizana. A do kraja će gostovati Anortozisu i ugostiće Floru.

Što se tiče meča u Belgiji, oba tima su imala svoje rpilike, do trijumfa su mogli domaći, ali i crno-beli koje je zbog kazne Aleksandru Stanojeviću sa klupe predvodio Igor Duljaj.

Prvu priliku na meču imao je Gent u četvrtom minutu, ali je Popović nastavio sa maestralnim odbranama kao što je to bio slučaj u duelu protiv Čukaričkog.

Kums je fantastično šutirao sa 20 metara posle greške odbrane Partizana, ali mladi golman Partizana je bio još bolji, otklonio je opasnost.

Postigli su domaći potom i pogodak, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije, uzaud se radovao Kastromontes.

U 17. minutu do šanse je došao i Partizan. Ipak, Kvinsi Meni je šutirao levom nogom, koja mu je slabija, a lopta je završila u naručju u golmana Bolata.

Samo minut kasnije još jedan pogodak poništen je Gentu, ovoga puta zbog prekršaja Depoatr na Miletićem.

Oslobodili su se crnop-beli pritiska, pa su u 21. minutu kreirali lepu akciju, iako se nije činilo da će biti tako, Rikardo se u šesnaestercu Genta nije najbolje snašao, lopta je ipak došla do Pantića, ali je i on šutirao pravo u golmana domaćih.

Najbolju priliku u prvom delu Partizan je imao u 28. minutu, na 17 metara od gola oboren je Rikardo, a Natho je iz slobodnog udarca lako prebacio živi zid, ali je pogodio stativu. Na loptu je potom natrčao Miljković, ali je uspeo da promaši ceo fudbal!

Mogao je Gent taj promašaj da kazni već u 34. minutu, ali je ponovo maestralan bio Popović, koji je odbranio i udarac Ođiđa Ofoea.

Dva minuta kasnije pogrešio je Natho, sevnula je kontra Genta, ali je Ovusu šutirao pored gola crno-belih. Šutirao je u 39. minutu i iskusni Depoatr glavom, ali preko Popovića.

Pred kraj poluvremena i Jojić je izgubio loptu na sredini terena, ponovo je Gent brzo izveo kontru, ali je sjajni Vujačić u poslednjem trenutku sprečio šansu.

Na startu drugog poluvremena, prvu veliku priliku imali su Beograđani, Rikardo je uputio povratni pas ka Jojiću, ali je nekadašnji reprezentativac u dva navrata očajno zahvatio loptu.

Minut kasnije vrlo dobra prilika na drugoj strani, Kums se izborio za poziciju pored dvojice čuvara, šutirao je, ali je Popović ponovo bio na visini zadatka.

Partizan je poveo u 66. minutu. B ila je to majstorija Slobodana Uroševića za TV špice, naciljao je sa ivice šesnaesterca, golman Genta je nepomično gledao kako lopta ulazi u mrežu malo ispod roglja njegovog gola – 0:1.

Tri minuta potom mogao je Partizan sebi i definitivno da tzrasira put ka prvom mestu, ali je lopta posle šuta Rikarda, ponovo pored nepomičnog Bolate, otišla zamalo pored gola Genta.

Preuzeo je potom inicijativu domaćin, napadao je i u 80. minutu došao do izjednačenja. Posle centaršuta sa desne strane Čakvetadzea usamljen je na pet metara ostao Tisaduli, Marokancu nije bilo teško da savlada Popovića – 1:1.

Semafor četvrtog kola B grupe Lige konferencija:

Flora – Anortozis 2:2 (Sapinen 55, Zenjov 58 – Kristofi 29, Popović 33)

Gent – Partizan 1:1 (Tisudali 80 – Urošević 66)

Tabela: Gent 10 bodova, Partizan 7, Flora i Anortozis po 2.

 


Flora 2 : 2 Anorthosis
Gent 1 : 1 Partizan
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Gent 4 3 1 0 10
2 Partizan 4 2 1 1 7
3 Flora 4 0 2 2 2
4 Anorthosis 4 0 2 2 2