XS
SM
MD
LG

Ribnica se oprostila od Kupa

Ribnica ispala iz Kupa Srbije - Aleksandar Stefanović u akciji dok ishod u pozadini čeka Žarko Ubiparip

Revnaš četvrtfinala Kupa Srbije u Kraljevu, zvanični branilac trofeja, kraljevačka Ribnica je dočakala sa minusom iz prve utakmice. "Musketari" su izgubili u Požarevcu 3-0 uz zbir poena 77-65 za Mladi radnik. Pokazalo se da je to nenadoknadivo za Kraljevčane, iako su odlično počeli prvi set.Vezani poeni Okošanovića, pa greška Bataka i poen kapitena Todorovića bilo je dovoljno za 5-1 za "musketare" i tjam aut gostiju. Pomoglo je to Mladom radniku, usledila je serija gostiju 8-2 i vođstvo u prvom setu od 9-7. Razvila se velika bitka, Ribnica je posle servisa Stefanovića uspela da pređe u vođstvo i da ga čuva. Posle aut lopte Bojovića, Kraljevčani su poveli 21-18, na servis je došao Okošanović i demolirao prijem gostiju. Ribnica je došla do šest set lopti, iskoristila drugu pošto je Mijajlović servirao u aut, 25-19 za "musketare". Drugi set je počeo idealno po goste, poveli su 2-0, Ribnica izjednačila na 3-3, ali je ubrzo Bojović doneo tri poena prednosti svom timu 10-7. Okošanović je vratio servis svom timu, potom pogodio as, a Safanov u situaciji jedan na jedan izblokirao Bojovića i ponovo je bilo nerešeno 10-10. Uspeli su domaći i da povedu, ali je Mladi radnik zadržao mirnoću u igri i malo po malo došao do sigurnog vođstva. Razigrani Bojović i Polomac su doneli kapitalnih 23-20, ali je Pantić smanjio posle teškog napada. Usledila je i aut lopta Eremića i Ribnica je došla na poen od izjednačenja. Batak je opet igrao na Ermića koji je doneo dve set lopte za plasman u polufinale kupa. Stefanović je spasao prvu, ali je Pantić servirao u mrežu i to je bio kraj ovogodišnjeg nastupa "musketara" u takmičenju gde brane trofej. Posle Superkupa, Ribnica je ostala i bez nacionalnig Kupa.

Ostatak utakmice igrao se u laganom ritmu i kamernoj atmosferi. Trener Požarevljana je u igru ubacio momke sa klupe, tokom seta je menjao i strateg Ribnice. Kraljevčani su bili u blagom zaostatku veći deo seta, ali su u završnicu ušli sa poenom prednosti. To je bilo dovoljno za trijumf u ovom delu igre 25-22. U četvrtom setu Mladi radnik je poveo 1-0 i to je bilo sve od čete Dragana Bonića. Sve je u ovom delu igre bilo u znaku Ribnice, razigranog Okošanovića, kapitena Todorovića i ostalih koji su lako došli do osam poena prednosti i to održavali do kraja utakmice. Ribnica je imala 13 meč lopti, iskoristila je drugu preko Seizovića za konačnih 3-1.

Nije bilo prilike da se raduju novoj pobedii posle eliminacije iz Kupa Srbije - Predrag Bićanin u društvu Stefanovića i libera Pekovića

"Musketari" su ispali iz Kupa, ove sezone još niko nije pobedio kraj Ibra, a jedino dobro u ovom meču za domaće je sjajna partija korektora Okošanovića koji je zabeležio 29 poena i spremno dočekuje sledeće prvenstvene mečeve.

RIBNICA - MLADI RADNIK 3 - 1 (25-19, 23-25, 25-22, 25-13)

Nova sportska dvorana u Kraljevu. Gledalaca: 200. Sudije: P. Balandžić (Beograd) i Z. Radovanović (S. Pazova).

RIBNICA: Pantić 3, Seizović 6 (5 sg), Stefanović 7 (2 bl, 1 as, 3 gr), Okošanović 29 (2 bl, 3 as, 6 sg), Pajić, Todorović 14 (2 as, 2 bl, 5 gr), Safanov 4 ( 1bl, 4 sg), Bićanin, Ubiparip1 , Milovanović, Gajović 3 (1 bl, 1 as), Peković (libero 1), Krsteski (libero 2), Petković Trener: M. Simojlović.

MLADI RADNIK: Polomac 8 ( 1as, 2 bl), Mijajlović 4, Duštinac 1 (bl), Eremić 6 (1 bl, 6 gr), Šormaz 5, Sejdou 9 (4 bl, 1 as), Stević 6, Batak 4 (1 as, 1 bl, 5 gr), Radović, Ilić (libero), Lazarević, Bojović 6 (1 as3 sg, 3 gr) Trener: D. Bonić.