XS
SM
MD
LG

Konačno se znalo ko je Radnički, a odakle je i ko je protivnik!

Pre početka utakmice starija grupa Pirgosa okupila se da oda počast preminulom drugu Zoranu Takiću, jednom od navijača, koji je bio pravi vođa tadašnje generacije navijača. Počelo je  minutom ćutanja vođi navijača Pirgosa Zoranu Takiću. Nešto kasnije, oglasili su se i Pirgosi, po već dogovrenom minute.

Kako je počeo prvi deo meča, tako je i trajalo sve do 45.minuta. Gosti, da li imaju takve fudbalske vrednosti, možda su respektovali mnogo poznatijeg protivnika, tek igrali su neku opreznu igru, ne pravu defanzivu, ali su stalno brinuli o svom golu. Od početka, osetila se neka nova energija u pirotskom timu. Momci su igrali agresivnije, borbenije, uz česte prodore Petrova, Sekulića po desnoj i Totija Apostolovića i Bože Mančića na levoj strani.

Smenjivali su se napadi i u prvih pola sata čak sedam kornera, posle dobrih akcija po boku i paničnih odbrana gostiju.

U 30. minutu gol - Denis Ristov za 1:0. Sve je tako trajalo do osmog kornera koji je izveo, danas preporodjeni fudbalski majstor Toti Apostolović. Gađao je iz kornera Denisa Ristova, ovaj, iako niži od ostalih, ali spretnijih od svih, glavom cilja u golmanov levi ugao!

Da li je ovo bila najava serije golova. Domaći su nastavili da napadaju po bokovima. Nadahnuti Petrov, Boža Mančić i Apostolović napravili su toliko problema po spoljnoj strani terena da su Negotinci morali da spas traže u izbacivanju lopte u korner.

U 41. minut gol - ponovo je strelac bio Denis Ristov za 2:0. Sve kao copy paste! Majstor do majstora. Toti iz kornera do Dende, koji je ponovo sve uradio na isti način, razlika je bila u tome što je lopta završila u desnom uglu.

"Grogirani bokser" se već teturao. Posle samo dva minuta videli smo pravo remek delo mladog Darka Stojanovića. U 43. minut  gol - Darko Stojanović za 3:0, Evro gol!

Talentovani fudbaler, ponikao u fudbalskoj školi crno-belih, napravio je onu poznatu fintu, krenuo na desnu stranu, prošao beka i sa 16 metara "isekao" loptu koja je završila u levom gornjem uglu Mirka Draškovića. Tri Mirka da su se naredjala ne bi ovoj lopti mogli ama baš ništa. Drugi evro gol Darka Stojanovića u ovoj polusezonu pred pirotskom publikom!

U nastavku se nešto posebno nije menjalo, osim što su treneri menjali igrače i što su se glavni arbitar i njegov saradnik Mihajlo Vučković nisu bez razloga obrukali. Bez razloga su isprovocirali incident gde su ceh žutim kartonima platili najpre Boža Mančić a potom i Marko Vidojević. Inače, možda i dvojica najmirnijih u Radničkim. U toj raspravi učestvovao je i četvrti sudija, naš Piroćanac Marko Ćirić.

U nastavku bilo je prilika za još toliko golova, čak i pride!I tako do kraja utakmice. Stepanović je u dva, tri navrata imao priliku da uhvati loptu. Nikakvo iskušenje posebno. 

I na kraju, jeste bila razlika u kvalitetu. Ta razlika bila je i u još nekim utakmicama, ali se ovako nije završavalo. Videlo se od početka utakmice da je sve bilo drugačije. I tim izmenjen Tolić na štoperu umesto Dojkića, Ristov i Stojanov na sredini, Stojanović ispred njih. Igralo se više po spoljim linijama, pokazalo se uspešnim. Ostaje da se nadamo da će fudbaleri Marka Vidojevića i u narednim utakmicama igrati ovako. Da se konačno zna, ko je ko u ovoj Ligi.


GFK Jagodina 2 : 0 Meševo
Timočanin 1 : 0 GFK Dubočica
Jedinstvo (P) 1 : 1 Budućnost (P)
OFK Brzi Brod 0 : 1 Pčinja
Vlasina 0 : 0 Trayal
Sloga (L) 1 : 3 Radnički (S)
Radnički (P) 3 : 0 Hajduk Veljko
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost (P) 10 7 3 0 24
2 Trayal 10 6 4 0 22
3 Radnički (S) 10 7 1 2 22
4 Timočanin 11 6 1 4 19
5 Jedinstvo (P) 11 5 3 3 18
6 Vlasina 11 5 2 4 17
7 GFK Jagodina 10 4 4 2 16
8 Radnički (P) 10 4 3 3 15
9 GFK Dubočica 10 3 4 3 13
10 OFK Brzi Brod 11 3 3 5 12
11 Meševo 10 3 2 5 11
12 Hajduk Veljko 10 2 2 6 8
13 Rembas 10 2 1 7 7
14 Pčinja 10 1 3 6 6
15 Sloga (L) 10 0 2 8 2