XS
SM
MD
LG

Derbi koji će se pamtiti: Po igri, ponašanju, odličnom suđenju!

Sve bilo je lepo - osim vremena. Pravi derbi! Meč na srpskoligaškom nivou. Suđenje takodje. Da makar nije bilo kiše, jeste, bilo je i hladno, uživali bismo u kvalitetnoj fudbalskoj predstavi, izuzetnoj borbenosti, ogromnoj želji  fudblera oba tima da osvoje bodove. Iskreno, biće prava nepravda, ako jedna od ove dve ekipe ne igra iduće godine Srpsku ligu. Zaslužili su i  jedni i drugi.

Dolaze u Pirot fudbaleri koje je već pregazilo vreme, dolaze “debeljuce” nedovoljno fudbalski obučeni momci. Svi koji su se danas pojavili  sa obe strane, ponavjam, daleko su iznad ostalih.

Ustalom bilo je ovde fudblera koji su igrali i u onoj drugoligaškoj konkurenciji. Kapiteni, Stefan Ćirić i Nikola Bogoslovski, koji je, ako me sećanje ne vara, kao dečko koji je iz Negotina otišao u beogradski Partizan, “svratio” na nekoliko meseci u pirotski Radnički. Prepoznao sam na kraju i trenera Predraga Spnulovića (nažalost, njegovog oca sam upamtio po lošem) koji je igrao u niškom Radničkom. Dakle, ljudi sa sportskim pedigreom!

U prvom poluvremenu “carovao” je “Tanasko”! Skoro sve što se dogadjalo bilo je na onom delu terena koji je pripadao domaćinu. Imao sam dilemu da li je ovo taj tim koji je na prvom mestu? Gosti, mada se videlo da ima znalaca, nekako su se branili loše, neorganizovano, sa mnogo “rupa” pred kaznenim prostorom.

Verovali ili ne, u prvom delu meča, domaćin je mogao da popravi gol razliku! Najpre Lazar Manić nije dobro šutirao penal, tačnije, golman Nemanja Vasić pročitao ga je i krenuo na svoju levu stranu i zaustavio loptu.  Bilo je to u 12.minutu. Lazar Manić, fudbalski majstor, iskupio se dva minuta kasnije, prošao golmana i, rekao bih iz inata sa metar dva “pocepao” mrežu!

Bilo je dobrih akcija domaćih, kornera koje je Matejić majstorski izvodio.  U 22. minutu, posle centaršuta Matejića, lopta je pala na dva metra od gola, loša intervencija gostiju, Antić je skočio, lopta ga je pogodila, da li u vrat, teme, tek, najvažnije, ušla je u mrežu!

Rekao bih veoma brzo i lako postizani golovi. U 39. minutu ponovo penal. Štoper je igrao rukom, visoko je podigao pred očima sudije Aleksandra Vukadinovića koji je uvek bio tamo gde je trebalo i Aleksandar Mančić je zatresao mrežu, šutirao je majstorski. Ono što je trebalo u derbiju pohvaliti u ovom delu meča, osim odlične igre domaćina, je izuzetno dobro sudjenje i korektno i sportsko ponašanje.

Rekoh, u nastavku, bilo je drugačije. Da li je mladji “Pajta” očitao “vakelu” svojim igračima, tek u nastavku, izašla je potpuno drugačija jedanaestorica. Pitao sam oba trenera posebno za način igre njihovih igrača u nastavku. Veoravao sam da Panajotović nije rekao da se momci vrate na svoju polovinu, kao što sam verovao da je Spnulović valjda “probudio” njegove fudbalere.

Ako procenim da se od 45 minuta, više od 35 igralo u polju domaćih nisam pogrešio. Međutim, ono što je bila posebna vrednost derbija, konkretno fudbalera domaćih, da su “izginuli”! Borili su se, prosto “ratovali” za svaku loptu. Vrebali kontre, i u svemu što se defanzive tiče , bili nerešiva enigma za Bogoslovskog i drugare.

Poovo, na kraju! Sve čestitke svima! Igrali su za čast i obraz, sudije delile su pravdu pošteno, znalački i time doprineli da jedni i dugi izadju sa terena uz pozdrave, čestitke, poštovanje.

Dakle, da potvrdim još jednom rečeno! Čestitke za aktere. Ovo utoliko pre što je recimoTanasko Rajić igrao bez Krstića, Pejčića, Filipovića, pravih stubova tima. I još jedan detalj, Matejić je na primer, što je zaista ZA PRIMER, istrčao u 65. minutu, odžurio u svlačionicu da bi stigao na posao u drugoj smeni!

Bravo, ljudi! Fudbal, sport, vi ste pobedili!

Zona Istok: Tanasko Rajić - Dunav Prahovo 3:0  (3:0)

Pirot: Pomoćni teren Gradskog stadiona. Gledalaca: 200.

Tanasko Rajić:  D.Petrović, Nikolić,  R.petrović, Ćirić, Filipović, Antić, Vasić, (Tošić ) Ignjatović, Matejić, (V.petrović ) Manić, Mančić (Micić ). Rezerve: Džunić, damović, V.Petrović, Tošić, Micić.

Dunav: Vasić, Sojić, Lazarević, Ilić, Radulović, Golubović, (Filipović ) Bogdanović, Jezdić, Jakovljević, Bogoslovski, Bregovljanović. Rezerve: Savić, Gavrić, randjelović, Filišović, Antić.


9 .kolo Zona "Istok"
Zvezda 2 : 7 Jedinstvo (P)
OFK Knjaz 4 : 3 Đerdap
OFK 019 1 : 2 Rajko Mitić
Tanasko Rajić 3 : 0 Dunav
Lužnica 4 : 0 Ozren
OFK Slatina 3 : 0 Balkanski
Sloga 1 : 2 Bor 1919
Brodoremont 5 : 0 BSK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tanasko Rajić 9 6 3 0 21
2 Dunav 9 6 2 1 20
3 OFK Slatina 9 6 2 1 20
4 Jedinstvo (P) 9 5 2 2 17
5 Bor 1919 9 4 3 2 15
6 Rajko Mitić 9 4 2 3 14
7 Đerdap 9 3 4 2 13
8 OFK Knjaz 9 4 1 4 13
9 BSK 9 4 1 4 13
10 Lužnica 9 4 0 5 12
11 OFK 019 9 4 0 5 12
12 Brodoremont 9 2 5 2 11
13 Balkanski 9 3 1 5 10
14 Ozren 9 3 0 6 9
15 Sloga 9 0 1 8 1
16 Zvezda 9 0 1 8 1