XS
SM
MD
LG

Mali "basketaši" minulog vikenda u Aranđelovcu otvorili takmičenje u okviru turnira "tim moje ulice"

Komisija za rodnu ravnopravnost Opštine Aranđelovac u saradnji sa Sportskim savezom Aranđelovac , OŠ Milan Ilić Čiča , SRC Šumadija i Udruženjem pedagoga fizičke kulture Aranđelovca organizovala je u subotu i nedelju 04/05 septembra turnir u basketu 3 na 3 „TIM MOJE ULICE“ za devojčice i dečake.

Ova sportska aktivnost predviđena je Akcionim planom komisije za 2021-u godinu a realizovana na otvorenom terenu OŠ Milan Ilić Čiča uz učešće devojčica i dečaka od petog do osmog razreda koji su se takmičili u basketu i nekolicinu srednjoškolki koje su odmerile snage u slobodnim bacanjima.

U konkurenciji devojčica petog i šestog razreda trijumfovala je ekipa Fantastična četvorka (Nina Kuveljić , Tijana i Nina Samardžić) koja je savladala tim OŠ Milan Ilić Čiča rezultatom 4:3.

Kod devojčica koje su sedmi i osmi razred zlato su osvojile: Kristina Marković , Natalija Đekić , Tijana Mitrović i Jelena Duma iz ekipe Basket point koja je u finalu savladale tim OŠ Milan Ilić Čiča (Anastasija Ranković,Jana Čolić,Anđelija Pavlović i Nada Točilovac) sa 8:6.

U borbi za treće mesto devojčice iz OŠ Miloš Obrenović (Angelina Živanović,Jana Vladić,Nikolina Marković i  Ana Ostojić) savladale su ekipu Winx-a rezultatom 7:4.

Srednjoškolke nažalost nisu prijavile dovoljan broj ekipa pa su se „najzagriženije“ za igru pod obručima takmičele u šutiranju 10 slobodnih bacanja.

Zlato je pripalo neverovatnoj Dunji Ilić koja je šutirala 9 od 10 , drugo mesto osvojila je Jovana Bogdanović (4 od 10) a treće Dora Perović.

U konkurenciji dečaka , posebno kada su u pitanju mladi košarkaši “sedmaci” i “osmaci” viđena je kvalitetna košarka i puno lepih poteza.

Zlato je kod dečaka petog i šetog razreda pripalo Šalabajzerima , (Boris Skalonjić,Boško Bošković,Pavle Elez i Vuk Pantelić) , koji su biloi bolji u finalu od ekipe Autoklinika Seničani (Lazar Grujić , Mihailo Šarac i Nikola Ćirović).

Treće msto osvojio je tim N. orlovi 2. čije su boje branili: Lazar Stoiljković,Saša Staničić,Pavle Laušević i Mihailo Ćosović.

Kod učenika sedmog i osmog razreda prvo mesto pripalo je ekipi N. orlovi 3. (Matija Jovanović,Aleksa Milosavljević i Andrej Pantelić) koja je u finalu rezultatom 10:7 savladala ekipu Autoklinika Seničani

Bronza je posle borbe za treće mesto pripala “basketašima” iz OŠ Miloš Obrenović (Mihailo Blagojević,Milutin Ranković,Nikola Petrović i Viktor Milosavljević) koji su slavili rezultatom 9:5 protiv ekipe OŠ Milan Ilić Čiča (Vuk Despotović,Isidor Galić,Mihailo Timotijević i Marko Stojanović).

Čitavo takmičenje proteklo je u prelepoj atmosveri i fer pleju , a pojedini “mali-veliki” košarkaši i košarkašice dobijali su aplauze kako svojih vršnjaka tako i roditelja i svojih nasatvnika i klupskih trenera za prikazano znanje , talenat i borbenost…

Narednog vikenda, (11/12.09.2021.godine) na otvorenim terenima SRC Šumadija” nastupiće juniorske i seniorske ekipe a prijava istih vrši se putem mejl adrese: [email protected] .

Učešće na turniru je besplatno a organizator je za tri prvoplasirane ekipe obezbedio prigodna priznanja.

Foto: Aca Avramović