XS
SM
MD
LG

Tradicija je srušena - Miločajac slavio u Lađevcima

Postava FK Miločajac - foto: facebook.com

Novo prvenstvo međuopštinske lige raškog okruga počelo je na najlepši mogući način za sve one koji vole Miločajac. U najavi meča konstatovali smo da je klub iz Miločaja u poslednje vreme teško izlazio na kraj u duelima sa komšijama iz Lađevaca, tj. da nikad nije ni pobedio na prvenstvenim gostovanjima ekipi Braće Vuković, ali svemu dođe kraj, pa i toj neugodnoj tradiciji.

Za današnji meč trenerski tandem gostiju Mijatović-Spasojević pripremio je određene modifikacije u sastavu, što je ispostavilo se dalo rezultat. Izašli su Miločajci u formaciji sa više ofanzivnih igrača, pri čemu se računalo na brze prodore sa krila Božića i Grujičića u polukontrama i kontrama, znajući da je teren kraj magistrale u Lađevcima nešto većih dimenzija od ostalih u našem rangu.

U samom špicu napada našao se iskusni Milosavljević, koji duže od decenije nosi dres Miločajca. Uz ofanzivnu postavku pobedu je donelo maksimalno zalaganje svih igrača gostiju tokom celog meča. Nije igrače Miločajca obeshrabrilo ni vođstvo domaćina koji su iskoristili jedan kiks njihove uže odbrane. Ipak, do odmora desio se potpuni rezultatski preokret zahvaljujući mladom Božiću i proverenom "Muširu" Grujičiću. Božić se upisao u strelce nakon sjajnog pasa u prostor Čubrića, koji je danas odigrao bez greške, a na poziciji defanzivnog veziste umesto odsutnog standardnog Marinkovića društvo mu je pravio takođe odlični Danilović, igrač koji je koristan na više mesta u timu. Nakon toga je Grujičić u svom stilu nadmudrio čitavu odbranu Lađevčana i rutinski smestio loptu u mrežu domaćeg vratara.

U drugom delu, dobro vođeni Miločajci su znalački sačuvali vođstvo, a zatim ga i uvećali, režiser je ponovo bio već pomenuti Mladen Grujičić, bio je u solo prodoru, školski odigrao povratni pas, koji je na drugoj stativi ispratio i realizovao Danilović, koji je tako krunisao svoju dobru partiju danas. U nastavku meča domaćin nije previše ugrožavao novajliju na našem golu Marka Đorđevića, koji je, kada je za to bilo potrebe, pokazao veliku sigurnost. Veliki trijumf igrača, stručnog štaba i uprave gostiju, koji će im sigurno predstavljati veliki podstrek pred nova iskušenja u vrlo zanimljivoj ligi.

Inače, prvo kolo bilo je kolo gostujućih ekipa, koje su u 8 mečeva zabeležile čak 4 trijumfa uz remi u Cvetkama. Sve u svemu, lepo nedeljno popodne za sve iz Miločaja, a osim na terenu, Miločajci su odneli i ubedljivu pobedu na tribinama (čitaj brdu kraj terena), gde su bili daleko brojniji od domaćih navijača, pa su se i igrači gostiju osećali kao kod svoje kuće, što je sigurno doprinelo pobedi. Nadamo se nastavku ove lepe priče i naredne nedelje, kada je Miločajac domaćin ekipi Granita iz Jošaničke Banje, dok će Lađevčani pokušati da pronađu iskupljenje u Jarčujaku, u sudaru sa ekipom Kraljevo Hajduka.

Braća Vuković (Lađevci) - Miločajac (Miločaj) 1:3 (1:2)

Miločajac: Đorđević-Vesković, Šarac, A.Grujičić, Šljivić-Čubrić, Danilović-M. Grujičić, Tanasković-Božić (Spasojević)-Milosavljević (Stojanović), šef stručnog štaba Spasojević Bojan, trener Mijatović Miša.


Jovo Kursula 0 : 0 Gruža
Popovići Vrnjci 1 : 3 Mlada krila
Jedinstvo (D) 4 : 0 Kraljevo Hajduk
Granit 1 : 4 Lazac
Borac 3 : 0 Studen Vitez
Jedinstvo (G) 3 : 0 Apolon 2018
Mineral 2015 0 : 1 Omladinac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (D) 1 1 0 0 3
2 Lazac 1 1 0 0 3
3 Borac 1 1 0 0 3
4 Jedinstvo (G) 1 1 0 0 3
5 Mlada krila 1 1 0 0 3
6 Omladinac 1 1 0 0 3
7 Jovo Kursula 1 0 1 0 1
8 Gruža 1 0 1 0 1
9 Miločajac 0 0 0 0 0
10 Mineral 2015 1 0 0 1 0
11 Popovići Vrnjci 1 0 0 1 0
12 Granit 1 0 0 1 0
13 Apolon 2018 1 0 0 1 0
14 Studen Vitez 1 0 0 1 0
15 Kraljevo Hajduk 1 0 0 1 0