XS
SM
MD
LG

Autogol odlučio meč u Miločaju

FK Miločajac - foto: M. Milanović

Pred početak meča još jednom je odata pošta nedavno preminulom Drašku Đorđeviću, s obzirom da je ovo prva utakmica u Miločaju, nakon njegove smrti. Draško je ostavio veliki trag, i puno nedostaje klubu. Prisutni su bili članovi njegove porodice. Prava letnja žega i težak teren otežavali su posao igračima oba tima. Atmosfera prava fudbalska, navijači oba tima u velikom broju. Na samom meču slavio je Miločajac, mada je moglo biti i drugačije da je Morava iskoristila neku od svojih 4-5 odličnih šansi. Mladi golman Đorđević se istakao sjajnim odbranama, pa mora poneti epitet junaka meča.

U prvom delu Morava je pretila najviše preko špica Jablanovića, koji je u dve situacije mogao do gola, ali nije uspeo da sprovede loptu u gol, kasnio je, ili mu je pobegla. Kod domaćih se u dobroj poziciji našao Vasiljević, ali nije najbolje šutirao, da bi u 15. minutu Grujić dobro povukao jednu polukontru, međutim, odlučio se na šut sa distance, koji je Jerotijević lako ukrotio. U 32. minutu, vođstvo domaćih. Nakon prekida, lopta je sa leve strane ubačena pred gol Morave, gde udara u nogu štopera Lazarevića, i odbija se u donji desni ugao gola Mrsaćana. Sreća za jedne, nesreća za druge. Par minuta kasnije, na drugoj strani, Vujisić kratko izbija jednu loptu koju prihvata napadač Morave, ali njegov udarac Đorđević brani. Probali su po tom i Tenjović za Moravu (pored gola), i Bojanić, glavom za domaće (visoko iznad prečke). Najbolju priliku za Miločajac, imao je tek pristigli bek Vujović, dobio je odličan pas u prostor od Grujića, probio sa desnog boka, gađao kontra stranu, ali je lopta otišla kraj desne stative gola gostiju. U prvom delu, beležimo i povredu domaćeg igrača Lakovića, koga je zamenio Gračanac.

Pogled sa tribina - foto: M.Milanović

Na početku drugog dela, opet su na sceni bili Jablanović i Đorđević, i opet je mladi golman sjajno intervenisao. Još jednu odličnu šansu za goste imao je i mladi Starčević u 67. minutu, opet je Đorđević prelepom paradom odbranio šut. Četiri minuta kasnije, Jablanović je opet zakasnio da na drugoj stativi sprovede loptu, koja je prošla paralelno sa gol linijom domaćih. Kod domaćih beležimo dobru akciju Gračanca, koji ulazi u šesnaesterac sa desnog krila, odakle tuče pokraj bliže stative. I onda, u 75. minutu, Miločajac je imao zicer, da prelomi meč. Odličan prodor Grujića, zatim još bolji centaršut kojim Bulatovića pogađa u trepavicu, međutim, omaleni napadač Miločajca, iako sam na 5 metara udaljenosti, slabo šutira, pored gola. Inače, od igrača domaćih u polju, Grujić je ostavio najbolji utisak. Nakon toga gosti više nisu imali ozbiljnijih šansi, a kod domaćih su se, nakon dve izbijene dubinske lopte sami pred golom našli, najpre Bulatović, kada zastavica nije podignuta, ali je šutirao pored gola, potom i Grujičić, koji postiže gol, ali je u njegovom slučaju ofsajd signaliziran, pa je umesto među strelcima, njegovo prezime upisano među opomenutim igračima (šut nakon sudijskog zvižduka). Na kraju, pobeda domaćih, uz značajnu dozu sreće, uz odličan učinak Đorđevića na golu. Morava je prikazala dobro izdanje, pa je za očekivati da će svoj nesporan kvalitet valorizovati u narednim kolima. Izuzev jednog bespotrebnog koškanja, viđen je krajnje korektan meč. Miločajac iduće nedelje gostuje u Vranešima, dok Morava dočekuje ekipu Progorelice, po mnogima prvog favorita za titulu.

Miločajac - Morava 1:0 (1:0)

Miločajac: Đorđević, Vujović, Vujisić, Vlašić, Todorović, Laković (od 29. minuta Gračanac), Bojanić, Vasiljević (od 80. M. Grujičić), Grujić, Bulatović, Vulović (od 73. minuta Vučinić), trener Tasić

Morava: Jerotijević, Arsenijević (od 80. minuta Mitrović), Mirosavić, Pavlović, Lazarević(od 46. minuta Mijović), Baltić, Jablanović (od 79. minuta Milošević), Tenjović, Čolović Ilija, Starčević, Čolović Marko, trener Marković.


Karađorđe 0 : 3 Proleter
Rudar (B) 7 : 1 Popovići Vrnjci
Ibar 0 : 2 Ribnica
Napredak 3 : 0 Borac (V)
Miločajac 1 : 0 Morava (M)
OFK Progorelica 2 : 1 Tavnik
Koštampolje 1 : 1 Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ribnica 2 2 0 0 6
2 OFK Progorelica 2 2 0 0 6
3 Koštampolje 2 1 1 0 4
4 Napredak 2 1 1 0 4
5 Miločajac 2 1 1 0 4
6 Rudar (B) 2 1 0 1 3
7 Proleter 2 1 0 1 3
8 Ibar 2 1 0 1 3
9 Popovići Vrnjci 2 1 0 1 3
10 Tavnik 2 0 1 1 1
11 Morava (M) 2 0 1 1 1
12 Radnik 2 0 1 1 1
13 Borac (V) 2 0 0 2 0
14 Karađorđe 2 0 0 2 0