XS
SM
MD
LG

Mirko Baralić - 60 godina u FK Dragačevo

Foto: Fudbalski klub Dragačevo

Pre početka poslednje utakmice Moravičke okružne lige - grupa A u ovoj sezoni izmedju Dragačeva i Spartaka iz Trnave, upriličena je mala svečanost. Naime, dugogodišnji trener golmana, i živa legenda kluba Mirko Baralić proslavio je 60 godina rada u fudbalskom klubu Dragačevo. Mirko je prvi put između stativa stao davne 1961. godine i od tada se opredelio da ceo svoj život da za ovaj klub. Najveći deo karijere provo je upravo u Dragačevu, imao je epizode kao igrač u užičkoj Slobodi, Borcu iz Čačka i Sevojnu ali ga je srce uvek vuklo u svoje Dragačevo u koje se vraća i tu završava igračku karijeru.

Mirkove golmanske bravure imali su prilku da vide kako ljubitelji fudbala u Dragačevu tako i u mnogim mestima širom bivše Jugoslavije. U bogatoj golmanskoj karijeri branio je mnogo puta protiv naših najvećih klubova Crvene zvezde i Partizana tada predvođenih Miljanom Miljanićem i Stjepanom Bobekom, ali i protiv Vardara iz Skoplja, Spartaka iz Subotice, Proletera iz Zrenjanina, Napretka iz Kruševca, Prištine, Trepče iz Kosovske Mitrovice, Lovćena sa Cetinja, Leotara iz Trebinja, Bora, Teteksa iz Tetova, Bregalnice iz Štipa, Pobede iz Prilepa, Javora iz Ivanjice, Novog Pazara, Mladosti iz Lučana, Borca iz Čačka, Metalca iz Gornjeg Milanovca, Sloge iz Požege, FAP-a iz Priboja, Sloge iz Bajine Bašte, Zlatara iz Nove Varoši, Polimlja iz Prijepolja... i mnogo, mnogo drugih klubova.

Odmah nakog prestanka aktivnog igranja počinje da radi kao trener golmana, može se pohvaliti i da je iz njegove "škole" bilo i prvoligaških golmana, među kojima su Milorad Slavković, Nebojša Milekić i Vladan Djogatović koji imaju dugogodišnje iskustvo u saveznom rangu takmičenja, a bio je i prvi trener u više navrata, kao i trener mlađih kategorija.

Svoj pedagoški rad posvetio je Dragačevu gde je trenirao i vaspitavao mnoge generacije od pionira do omladinaca, a mnogi iz tih generacija su kasnije uspešno branili plavo-bele boje.

Svojom predanošću, zalaganjem i željom mnoge momke je izveo na pravi put, znamo da ne postoji dete koje je bilo na našem stadionu a da ne zna ko je Mirko.

Mirko Baralić, skroman, radan i nenametljiv, pravedan, pošten, tolerantan, omiljen među igračima i navijačima, jednom rečju dobar čovek, izrastao je u živu legendu dragačevskog sporta.

Klub je Mirku uručio plaketu za dugogodišnji doprinos klubu, a igrači su ga iznenadili poklonom, kao zahvalnost za sve što je učinio za njih.

Mirku želimo da još dugo radi u klubu, sa istom željom kao prvog dana, i nadamo se da ćemo se uskoro svi zajedno radovati velikim uspesima našeg Dragačeva!


Prilike 2 : 2 Morava
Dragačevo 1 : 0 Spartak
Jedinstvo 4 : 1 Ozremica
Slatina 5 : 1 Voćar
Rakova 1 : 6 Ovčar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Slatina 18 15 2 1 47
2 Ovčar 18 11 3 4 36
3 Jedinstvo 18 11 2 5 35
4 Dragačevo 18 9 1 8 28
5 Morava 18 8 3 7 27
6 Spartak 18 5 4 9 19
7 Prilike 18 5 4 9 19
8 Voćar 18 6 0 12 18
9 Rakova 18 4 3 11 15
10 Ozremica 18 4 2 12 14