XS
SM
MD
LG

Peti čin ABA drame

Foto: ABA-liga.com

Budućnost Voli večeras u 20.30 protiv Crvene zvezde u Beogradu igra majstoricu finala ABA lige. Nakon serije saopštenja i „vanterenskih igara” Nebojše Čovića, podgorički košarkaši pokušaće da se koncentrišu samo na teren kako bi kompletirali senzacionalni preokret

 Budućnost Voli je odgovorila Crvenoj zvezdi, u trećem i četvrtom meču finala ABA lige odbranila domaći teren i vraća se na dobro poznatu adresu - dvorana „Aleksandar Nikolić”, nekadašnji Pionir, biće večeras od 20.30 sati poprište posljednjeg čina u borbi za šampionski prsten.

Šta se sve dogodilo od četvrte utakmice u ponedjeljak do danas teško je opisati u jednoj rečenici, ali nema nikakve veze sa terenom već sa dobro poznatom taktikom kojom se služi prvi čovjek „crveno-bijelih” Nebojša Čović. Zvezda je krenula u napad saopštenjima već od utorka, nastavila je i juče, a Budućnost prećutala valjda svjesna da je i bez njene reakcije situacija već postala vrela, paklena...

Nema sumnje da će pred nekoliko hiljada gledalaca biti vrelo večeras u Beogradu, gdje „plavi” moraju da prevaziđu sopstvene mogućnosti da bi napravili senzacionalan preokret i osvojili titulu.

- Vjerujem da će onaj ko bude bolje iznio pritisak važnosti meča imati veće šanse da pobijedi. Obje ekipe su na gostovanjima imale šansu za pobjedu, nisu je iskoristile. Vidjećemo da li ćemo uspjeti da pobijedimo na strani - rekao je trener Budućnosti Dejan Milojević.

Sa Vilijem Ridom ili bez njega u meču u kojem nema popravnog? Veliko je pitanje da li će prvi centar Budućnosti biti spreman za večeras nakon povrede primicača koju je zaradio početkom drugog poluvremena posljednjeg meča u „Morači”. Dilema će vjerovatno trajati do samog početka utakmice.

- Neizvjestan je njegov nastup. Propustio je posljednji trening i činimo sve da ga osposobimo za meč odluke - dodao je Milojević.

Budućnost je u drugoj utakmici finala u Beogradu od minus 20 došla do devet poena prednosti, na kraju je izgubila. Zvezda je bila blizu brejka i titule u četvrtom duelu kada je osam minuta prije kraja imala plus 12. Sve to govori da domaći teren nije garancija ako se priča samo o košarkaškim stvarima...

- Peta utakmica se neće mnogo razlikovati od prethodne četiri, koje su bile izuzetno fizički i mentalno zahtjevne. Zvezda je dobra ekipa, ali i mi mi imamo adute - bićemo spremni da damo sve od sebe, da jurimo pobjedu u Beogradu. Ali, da bi to bilo moguće neophodno je da prazne minute svedemo na minimum. Ukratko, neke osnovne stvari moramo da radimo na vrhunskom nivou - kaže bek Podgoričana Petar Popović.

A šta znači majstorica najslikovitije je objasnio Nikola Ivanović:

- Ovo je kulminacija sezone - poručio je plejmejker Budućnosti.

- Dobro se poznajemo. Ko bude agresivniji - pobijediće.

Radonjić: Kao i uvijek - bićemo agresivni

Crvena zvezda zna da je pritisak na njenoj strani.

- I mi i Budućnost smo do sada branili domaći teren, sada je na redu majstorica. Na nama je da još jednom odbranimo domaći parket - rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić i dodao:

- Značajno je da odreagujemo dobro. Rival posjeduje kvalitet na svim pozicijama, moramo da iskontrolišemo igrače koji dobro šutiraju i prodiru. Protiv ekipe sa tako dobrim igračima, nije jednostavno - smatra Radonjić.

Na pitanje šta će presuditi pobjednika Radonjić odgovara.

- Ukupan kvalitet igre će presuditi. Ako negdje budemo dobri, a negdje ne, nećemo dati ono što želimo. Odbrana, napad - moramo da ispunimo zahtjeve, da odigramo onako kako priželjkujemo. Šut u posljednjem meču jeste bio bolji nego u prva tri, ali bitno je da budemo dobri u svim aspektima. Mi igramo agresivno, pokušavamo da igramo agresivno duži period. To smo radili u Kupu, u Evroligi i to ćemo pokušavati i dalje - kaže bivši trener Budućnosti i crnogorski selektor.