XS
SM
MD
LG

OKS: Otputovali atletičari i rvači u London

Nova grupa srpskih olipijaca otputovala je za London na 30. letnje Olimpijske igre. U atletskom timu put britanske prestonice krenuli su Olivera Jevtić, Predrag Filipović, Biljana Topić, Ana Subotić i Marina Munćan, kao i rvač Aleksandar Maksimović.

Na Aerodromu “Nikola Telsa” predstavnicima medija su se obratili atletičarka Olivera Jevtić i rvač Aleksandar Maksimović.

Oliveri Jevtić ovo su četvrte Igre u karijeri. U Atini 2004. je zauzela šesto mesto i ostala je upamćena kao najbolje plasirana takmičarka iz Evrope.

- Zaista nije fraza, ali san svakog sportiste je da ode na OI. Uspela sam iz prvog pokušaja da ostvarim “A” olimpijsku normu, trčala sam čak šet minuta brže!. Moj cilj u Londonu je da završim maraton, jer sam bila povređena dve godine. Da mi je neko pričao pre dva meseca da ću ići na OI ne bih mu verovala – rekla je Olivera Jevtić.

Aleksandar Maksimović će debitovati na najvećoj svetskoj smotri, ali sa mnogo optimizma očekujem prve borbe:

- Imam 24 godine i mislim da je sad pravo vreme. Na svetskim kvalifikacijama sam zauzeo treće mesto, pobedio sam rvača koji ima već olimpijsku medalju i brojna evropska i svetska odličja. Zaista bih voleo da posle 24 godine donesem olimpijsku medalju u rvanju Srbiji. Daću sve od sebe i nadam se da vas neću izneveriti.

U petak, 3.avgusta u London odlazi trinaestočlani olimpijski tim Srbije u kajaku, kao i atletičari Tatjana Jelača i Mihail Dudaš.


OKS