XS
SM
MD
LG

Drugi poraz Metalca kod kuće ove sezone

Detalj sa meča (foto: Miroslav Jelisavčić - Piko)

Loše je Metalac ušao u meč protiv Javora. Nakon greške Puletića, gosti dolaze u vođstvo u 13., a samo osam minuta kasnije, nakon kornera, dupliraju prednost. Trebalo je dobrih pola sata da se ekipa Metalca trgne, preuzme igru i počne da preti. U poslednjem minutu prvog poluvremena sudija Milanović pokazuje drugi žuti karton gostujućem Tričkoviću, pa Metalac na pauzu odlazi sa igračem više. Odlično domaći otvaraju drugo poluvreme, brzim golom Jokića u 50. mintu sa bele tačke. Od tog trenutka težište igre i svi akteri iz oba tima su na polovini Javora. Metalac je stvorio nekoliko odličnih prilika, ali su Ivanjičani, ponajviše zahvaljujući raspoloženom golmanu Lazoviću, uspeli da sačuvaju prednost i odnesu tri boda iz Milanovca, što je do sada jedino za rukom pošlo Crvenoj zvezdi. 

Prvu priliku na meču imao je Javor. Nakon dobrog prodora po desnom krilu i centaršuta u šesnaesterac, iz drugog plana utrčava Ilić, šutira spoljnom iz prve na poluvisoku loptu, sa 5 metara udaljenostiod gola Metalca, ali njegov udarac prelazi preko prečke. Veliku grešku golmana Metalca koriste gosti u 13. minutu i dolaze do vođstva. Nakon dodavanja Vasilijevića lopta dolazi do golmana Puletića, koji se poigrava na gol liniji i fintom pokušava da prevari Lukovića, što ovaj koristi i uspeva da mu izbije loptu, koja ulazi u mrežu Metalca za 0:1.

Nakon kontre Javora pokušava Maričić udarcem po sredini sa 20 metara, lopta ide uza samu desnu stativu, ali Puletić odlično interveniše i izbacuje loptu u korner. Nakon kornera sa leve strane za Javor, najviši u skoku je Pavišić i udarcem glavom duplira vođstvo gostiju na 0:2. Igrao se 21. minut.Napada Metalac, ali Javor stvara prilike. Nakon kontre u 25. minutu ponovo preti Ilić udarcem sa ivice šesnaesterca, ali njegov udarac završava pored leve stative Puletićevog gola. Uzvraća Metalac u 30. minutu. Dolazi lopta do Prestiža u srcu šesnaesterca gostiju, on fintom pravi prostor za udarac, ali mu lopta u odsudnom trenutku prelazi preko noge i završava visoko iznad prečke ga gostiju.

Dobar napad Metalca i u 33. Nakon brze razmene pasova, lopta dolazi do Pecelja na ivici šesnaesterca Javora na levoj strani, on šutira po zemlji, lopta ide u donji levi ugao, ali golman Lazović uspeva da je vrhovima prstiju izbije u korner. Oštar centaršut nakon slobodnog udarca, koji je izveo Cvetković u 39. minutu išao je na Katanića, on dobro skače, međutim malo mu nedostaje da skrene loptu u gol, koja nastavlja svoj put i prolazi blizu desne stative gola gostiju.

U poslednjem minutu prvog poluvremena, Tričković neoprezno startuje sa leđa na Vlalukina i sudija Milanović mu opravdano pokazuje drugi žuti karton i šalje u svlačionicu. Slobodan udarac sa 22 metra udaljenosti sa desne strane izvodi Cvetković, gađa gornji levi ugao, ali lopta prelazi za malo iznad prečke. Ubrzo nakon toga sudija Milanović označava kraj prvog poluvremena. Nakon pauze Metalac kreće ofanzivno od samog početka. Šutira Jokić sa 20-ak metara, ali njegov udarac završava pored stative.

U 50. minutu povučen je Prestiž sa leđa u šesnaestercu Javora i sudija Milanović pokazuje na belu tačku. Sigurno i smireno Jokić izvodi najstrožu kaznu, šalje Lazovića u jednu stranu, loptu u drugu za 1:2. Metalac napada još agresivnije, ali ne uspeva da nađe put do mreže pored zgusnute odbrane gostiju. Pokušava Krajišnik udarcem sa distance u 67. minutu, ali njegov šut završava pored gola. Probili su igrači Metalca odbranu Javora i u 75. minutu, ali su priliku opet propustili. Najpre se Prestiž oslobađa dvojice protivničkih igrača i dodaje do Jokića, Jokić šalje loptu u šesnaesterac na levu stranu ka Cvetkoviću, koji šutira iz prve, ali lopta prolazi tik pored leve stative.

Dva minuta kasnije ponovo odlično šutira Cvetković, gađa donji levi ugao, ali odlično interveniše Lazović i spašava svoj gol. Dobra akcija Metalca u 80. minutu i odličan topovski udarac Arambašića sa leve strane šesnaesterca krajnjim naporom uspeva da odbrani raspoloženi Lazović. Ponovo preti Cvetković u 89. minutu nakon dobre pripreme saigrača; uspeva da uputi udarac sa penaltika po zemlji, ovoga puta u donji desni ugao, ali ponovo Lazović brani. Ni u četvorominutnoj nadoknadi Milanovčani ne uspevaju da sprovedu završne pasove kako treba i Javor je uspešno odolevao do poslednjeg zvižduka.

Igor Bondžulić, šef stručnog štaba FK Javora nakon meča je izjavio:

- Ovo je bio jedan od najtežih protivnika s kojim smo do sada igrali. Mi smo priterani uza zid, plen smo za mnoge i znamo da moramo dati i više nego što je inače potrebno da bismo pobedili utakmicu. Otvorili smo je kako smo samo mogli poželeti, ali nas je naš crveni karton poremetio. Protiv jedne ekipe poput Metalca, koja jako dobro igra na posed, zna da napada, vrlo je bilo teško braniti se 45 minuta bez jednog igrača. Svi momci su ostavili srce na terenu, dali su i više od svojih mogućnosti, negde se i vratilo Lazoviću za kiks iz prethodnog kola, on je izneo utakmicu na svojim leđima, kao i svi ostali. Želim najiskrenije, bez ikakvog dodvoravanja, domaćinu da nastavi u ovom ritmu, da i oni budu oprezni jer još ima mnogo da se igra do kraja prvenstva, ne zna se šta će biti, i da ostvare svoje ciljeve, da ostanu u ligi.

Žarko Lazetić, šef stručnog štaba FK Metalca je izjavio:

- Čestitam ekipi Javora na pobedi. Danas je za nas bila utakmica sa jako lošim prvim poluvremenom, gde nismo ličili na sebe, ušli smo mlaki, teren nam je mnogo otežavao, lopta nije mogla tečno da ide, nismo mogli da dođemo do pasa, do igre ka napred, već je to bilo dosta jalovo, delovali smo neodlučno i teško, to je najviše moja krivica. Prvi gol smo poklonili. U nastavku smo počeli da dolazimo do pasa, na napadamo prostor mnogo više nego u prvom poluvremenu. Uspeli smo protiv dobro organizovane defanzive Javora da napravimo tri ili četiri jako dobre prilike, ali je njihov golman jako dobro intervenisao. Pokušavali smo, ali je bilo kasno. Ovo mora da nam bude velika škola i nauk. Jednostavno nismo bili dobro pripremljeni za utakmicu, nismo ušli onako kako bi trebalo, plus taj poklonjeni gol, tako da je bilo jako teško očekivati da dođemo do povoljnog rezultata.

Metalac - Javor Matis 1:2 (0:2)

Stadion Metalac, 08. april 2021. Sudija: Miloš Milanović. Strelci: Jokić 50' (Metalac), Luković 13', Pavišić 22' (Javor). Žuti kartoni: Vlalukin 44', Mlađović 59', Prestiž (Metalac), Tričković 29' (Javor). Crveni karton: Tričković 45' (drugi žuti) (Javor).

Metalac: Puletić, Pecelj (Grbović 46"), Cvetković, Krajišnik (Kokir 70'), Vasiljević (Arambašić 66'), Katanić (Maksimović 46'), Zoćević (Jokić 46'), Rogač, Mlađović, Vlalukin, Prestiž.

Javor Matis: Lazović, Tričković, Jevremović, Doucure (Zvekanov 75'), Nikolić, Luković (Vico 86'), Rušević  (Jevtić), Maričić (Balabanović 46'), Pavišić, Ostojić, Ilić (Stojanović 90').


Novi Pazar 2 : 1 TSC
Proleter 0 : 1 Čukarički
Spartak ŽK 3 : 0 Voždovac
Mačva 0 : 2 Mladost (L)
Radnički (N) 1 : 2 Napredak
Crvena zvezda 1 : 0 Partizan
Metalac 1 : 2 Javor Matis
OFK Bačka 0 : 2 Radnik
Zlatibor 2 : 2 Inđija
Rad 2 : 0 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 28 2 0 86
2 Partizan 30 24 2 4 74
3 Čukarički 30 18 7 5 61
4 Vojvodina 30 18 6 6 60
5 Radnik 30 14 6 10 48
6 Spartak ŽK 30 14 5 11 47
7 TSC 30 13 6 11 45
8 Proleter 30 12 6 12 42
9 Mladost (L) 30 10 9 11 39
10 Radnički (N) 30 11 5 14 38
11 Metalac 30 9 11 10 38
12 Javor Matis 30 10 7 13 37
13 Voždovac 30 10 7 13 37
14 Novi Pazar 30 10 6 14 36
15 Rad 30 10 3 17 33
16 Napredak 30 8 8 14 32
17 Inđija 30 9 3 18 30
18 Zlatibor 30 5 7 18 22
19 Mačva 30 6 3 21 21
20 OFK Bačka 30 3 7 20 16