XS
SM
MD
LG
19.07.2012 Vinko Janković

Het-trik Srđana Vukovića u prvom poluvremenu

Prijateljska fudbalska utakmica koju su danas odigrali fudbaleri Radničkog na Gradskom stadionu u Somboru protiv područnog ligaša Omladinca sa Bukovca, završena je ubedljivom pobedom domaćih fudbalera sa 6: 1, poluvreme 4: 0. Bila je to treća kontrolna utakmica, u okviru priprema pred novo prvenstvo u trećeligaškom društvu i somborski crveno-beli su uspeli da zabeleže visoku pobedu nad ekipom kojoj je ovo bila prva provera nakon pet dana od početka priprema za nastavak prvenstva u Područnoj ligi. Pitanje pobednika bilo je već rešeno u prvih 45 minuta susreta, kada je domaći sastav , zahvaljujući preciznim šutevima svoje nove zvezde, Srđana Vukovića , došao do velike prednosti. Naime , napadač Radničkog, danas je demonstirao kako se daju golovi, uglavnom izvan šesnaesterca, i odma je stekao naklonost publike, koja ga je nakon svakog od tri postignuta gola, nagradila aplauzom. Levonogi šuter je najpre u 9 minutu zakucao jednu loptu u desni donji ugao gola golmana Kozline, dabi u 26 i 29 minutu gađajući ćoškove gde se sastaju prečka i stativa sa lakoćom primorao čuvara mreže Bukovčana da vadi lopte iz mreže. Četvrti gol kojega je postigao Paunović pet minuta pre odlaska na odmor, bio je plod asistencije u kojoj je učestvovao trostruki strelac Vuković. U nastavku susreta, treneri Somboraca, izveli su sasvim novu postavu u kojoj nije bilo Vukovića, ali su Vučković u 50 , lob udarcem iskosa i Rančić u 74 preciznim šutom izvan šesnaesterca, primorali Kozlinu na kapitulaciju. Počasni pogodak za goste sa Bukovca postigao je Jovanović u 68 minutu utakmice. Utakmica fer i korektna, za lakše prekršaje zbog faula, žute kartone zaradili su Jovanović iz Omladinca i Vučković iz Radničkog.

Sombor 18. juli 2012. godine Gradski stadion . Gledalaca 100. Sudija Nemanja Mijatović (Sombor) Pomoćnici Lukić i Bečanović (Sombor) Strelci : Vuković u 9, 26i 29, Paunović u 40, Vučković u 50 i Rančić u 74 za Radnički a Jovanović u 68 za Omladinac- Žuti kartoni . : Vučković (Radnički) i Jovanović (Omladinac ) Igrač utakmice Srđan Vuković (Radnički).
Radnički: Šarić, Bujak, Bečanović, Vidović, Banić, Desnica, Vuković, Petreš, Jovanović, Paunović i Bojić. Igrali su : Njegomir, Vučković, Veselinović, Major, Berić, Rančić, Hocieslavski, Makar i Knežević.
Omladinac : Kozlina, Mijić, R. Halas, Pačirski, Sl. Đurđev, Lerić, Janković, Tripunović, M. Halas i Komušanac. Igrali su još : Berleković, Sin Đrđev, Lekaj, Kovačić, Delija, Petković, Rončević i Topalov.