XS
SM
MD
LG

Sremski šahovski bum: Smeši se Druga liga

Šahovski klub DEč

Prvi put ove godine zvanično su se okupili i šahisti u Deču. Istomeni klub je prošle godine, kao šampion Međuopštinske lige, stekao pravo da se u 2021. godini takmiči u Vojvođanskoj ligi – grupa Srem. Po svemu sudeći, ambicije ljubitelja drevne igre u ovom mestu su mnogo veće.

- U protekloj sezoni, porilično pojačani, došli smo do konačnog cilja – vraća film Nemanja Duduk, član uprave ŠK Deč – Ušli smo u viši rang, ali sa namerom da ne budemo epizodisti. Trebalo bi da za naš, kao novi igrači, predstavljaju:  IM Vladimir Klasan,  MF Sava Živković i MF Saša T.Jovanović. Možda će biti još novina. U ŠK Deč i dalje ostaju MF  Uroš Petakov,  MK Branislav Parkajić,  MK Dejan Živanović,  MK Lazar Pešterac i MK Živko Radivojević. Sa ovim šahistima verujemo da bi bili najveći kandidati za prvo mesto i plasman u Drugu ligu.

Nemanja Duduk najavljuje podizanje saradnje sa klubovima iz opštine na viši nivo.

- Moguće je da u toku prelaznog roka neke igrače, koji su ranije igrali za nas, pošaljemo na pozajmicu u Šimanovce – nastavlja Nemanja Duduk - Tako bi komšijama na najbolji način pomogli u borbi za opstanak.

U ŠK Deč se razmišlja i o radu s najmlađim ljubiteljima drevne igre.

- Kada se stabilizuje ova situacija prouzrokovana korona virusom počinje sa radom „Škola šaha“ – ističe Duduk – Na neli način ovo bio početak popularizacije šaha kod dece ne samo u Deču, već u celoj pećinačkoj oppštimi.

Nemanja Duduk