XS
SM
MD
LG

Popinački Napredak odradio prvi trening

Dogovor pred trening

Završen je zimski odmor i za popinački Napredak. Prvoj prozivci uprave kluba i trenera Čede Gužvića odazvao se praktično kompletan igrački pogon. Nakon prvog dela sezone, Napredak je na vicešampionskoj poziciji sa 39 osvojena boda, tri manje od trenutnog lidera Radničkog iz Šida, što je podstaklo upravu kluba da tokom pauze ne miruje.

- U skladu s ambicijama kluba, tako smo i radili – ističe sportski direktor Boško Petrović – Osetno smo pojačali igrački kadar, sve linije u klubu. Novi igrači su: Marko Mirosavljević (Jedinstvo, Stara Pazova), Miodrag Sremac (Mitros, Sremska Mitrovica), Miloš Radulović (Hajduk, Divoš) i Nemanja Mrkajić (Hajduk 1932, Šimanovci).

U Napretku se umnogome razmišlja i o radu s mlađim kategorijama.

- Maksimalno ćemo pojačati rad s najmlađim fudbalerima – nastavlja Petrović – To je pravi i jedini put, ako želimo da budemo uspešan klub. Uostalom, od dobro organizovane „Omladinske škole“, najveću koristi može imati najviše seniorska ekipa.

 Napredak iz Popinaca je jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Sremu (osnovan je 1920. Godine). Tim povodom je nedavno snimljen dokumentarni film.

- Snimljen je film iz tri dela, pod nazivom „Vek ljubavi“ – kaže sportski direktor Petrović – Na žalost, premijeru i samo prikazivanje, nismo mogli organizovati onako kako smo zamišljali zvog sveukupne situacije. Kada se sve stabilizuje, obeležićemo godišnjicu onako kako dolikuje.

Od prvog treninga je počelo žestoko. Uostalom, kod trenera kao što je Čeda Gužvić drugačije   ne može.

- Do prvog prolećnog kola imaćemo dvadesetak utakmica i deset kontrolnih utakmica – precizira trener Gužvić – Tačnije, nedeljno 4- 5 treninga, a svake subote i nedelje igraćemo kontrolne utakmica. Rivali će biti: 31. Jjanuara, Sloboda iz Donjeg Tovarnika; 6. Februara, Partizan iz Vitojevaca; 7. februara, Fruškogorac iz Krčedina; 13. februara, BSK iz Batajnice; 14. februara, Hajduk 1932 iz Šimanovaca; 20. februara, Budućnost iz Salaša Noćajskog; 21. februara, Sremac iz Deča; 27. februara, Miljakovac iz Beograda i 28. Februara, Jedinstvo iz Rumenke. Izvukli smo pouke iz prvog dela sezone, što znači da ćemo pojačati rad bar za 40 odsto i podići ga na što viši nivo. Verujemo da će sve to biti dovoljno, da uz pojačani igrački kadar, dođemo do konačnog cilja – Vojvođanske lige.

Marko Vasilić je jedan od iskusnijih fudbalera, koji je osdtavio „veliki trag“ u Napretku.

- Posle dvomesečne pauze jedna smo dočekali da izađemo na teren – priznaje Vasilić – Želja je velika, što se danas videlo po odzivu igrača. Malo ko se pohvaliti da ima trećinu tzv. „bonus igrača“. Uz nas, iskusnije fudbalere, može se napraviti dobra osnova za ponavljane, u najmanju ruku, rezultata kao i jesenas. S obzirom na novoangažovane igrače, igra se može podići i na mnogo viši nivo.

Malo koja sredina u okolini može se pohvaliti „fudbalskom atmosferom“ kakvu ima Napredak iz Popinaca. Da li je ona dovoljna za prvo mesto ili bar za baraž za „nešto više“, sportska javnost će znati na kraju Sremske lige.

Kako do Vojvođanske lige

Boško Petrović, sportski direktor

Čeda Gužvić, trener

Marko Vasilić