XS
SM
MD
LG

Graničar na zimskom raspustu

Graničar na pravom putu

 

Nakon startnih poraza na svom terenu od Napretka iz Žarkovaca 0:4, potom i u Krčedinu od Fruškogorca 3:0, malo ko je predviđao „berićetnu jesen“ za Graničar. Međutim, klub iz Obreža brzo „staje na noge“ u ulazi u seriju od 10 utakmica bez poraza: sedam pobeda i tri nerešene utakmice. Posle prvog dela sezone u Međuopštinskoj ligi Sre – grupoa Istok, Graničar je na petom mestu sa 28 bodova, sedam manje od lidera, Srema iz Sremskih Mihaljevaca.

- Počeli smo ista vrlo slabo – analizira „šef struke“, odn. Trener Dejan Orlović – Ipak, od trećeg kola smo počeli igrati kako treba i postizati rezultate prepa planu. Što se tiče konkurenata, manje – više očekivani plasmani na kraju jesenjeg dela sezone. Ekipa koja me je najviše iznanedaila, i to prijatno, je Polet iz Novih Karlovaca., koja se vrlo brzo izdigla iz rezultatske krize na startu prvenstva. Mislim da će se najveća borba za šampionsku titulu voditi između Srema iz Sremskih Mihaljevaca i Radničkog iz Iriga. Blagu prednost dajem Radničkom. Graničar vidim među prve tri ekipe. Ukoliko budemo imali priliku da se umešamo u borbu za mesto koje vodi u viši rang ili mesto u baražau, gledaćemo da ga iskoristimo. Po kvalitetu igrača to i zaslužujemo.

Sportski direktor Vladimir Džakula je uvek dostupan za razgovor.

- Graničar je, neosporno, kvalitetna ekipa - ističe Vladimir Džakula – To je ambiciozan klub, koji iz godine u godinu sve više napreduje. Pored prvog tima, imamo podmladak, koji broji dvadesetrak mladih fudbalera, koje vodi Duško Dražić i koji se takmiči u Međuopštunskoj ligi. Posebno smo ponosni velikom podrškom navijača, kako u Obrežu, tako i na gostovanjima, s čime se malo koji klub može pohvaliti. Što se tiče finansiranja, teško da bi opstali bez pomoći Sportskog saveza, na čemu smo mnogo zahvalni. Treba istači da nam opština Pećinci mnogo pomaže i oko održavanja terena i klubskih prostorija, posebno u doziđivanju pomoćnog objekta. Od ove godine, veliku pomoć u pokriovanju materijalnih troškova pruža nam kompanija Agrimaks, kao i Obed invest, firma iz Obrećža. Finansijski klub pomažu i članovi uporave, kao i navijači. Pred upravom kluba, koju predvodi predsednik Petar Velimir su veliki poslovo i u 2021. godini. Što se ambicija prvog tima tiče, cilj nam je Sremska liga. Da bi do nje došli, već smo se pojačali s četiri kvalitetna fudbalera.

Dejan Orlović, šef struge Graničara

Sportski direktir, Vladimir Džakula