XS
SM
MD
LG

Biciklizam: U subotu 5. maja trka „Oko Beograda – Delta tur“

Omladinski biciklistički klub Beograd organizovaće u subotu 36. međunarodnu trku „Oko Beograda – Delta tur“.

Imaće dve etape. Prva startuje u 10 čassova na Trgu republike. Učesnici (juniori i seniori – elita) će se na stazi od 18 km boriti za „Trofej neznanog junaka“ do vrha Avala. Po podne je druga etapa (samo seniori – elita) „Triofej Beograda“ koja će takođe krenuti sa Trga republike ali u 12,30 časova i posle 110 km preko Pančeva, Kovina i Smedereva cilj je oko 15 časova kod tržnog centra u Rakovici. Generalni sponzor ove manifestacije je „Stevčević kompani“.

Prošle godine mladi biciklista kragujevačkog RadničkogDejan Marić pobedio je u generalnom plasmanu pošto je u trijumfovao u drugoj etapi, drumskoj trci na 110 km. Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je njegovom drugu iz ekipe Svetislavu Blagojeviću koji je bio četvrti u prvoj i treći u drugoj etapi, a treće Nikoli Stefanoviću iz Partizana koji je bio drugi u drugoj etapi.

Najbolji na brdskim ciljevima bio je Dejan Marić.

U prvoj etapi 2010. od Trga republike do vrha Avale pobedio je Goran Šmelcerović iz kragujevačkog Radničkog ispred Aleksandra Milivojevića (Metalac, Kraljevo) i Filipa Pavlovića iz Partizana.