XS
SM
MD
LG

"Malene" jure prvi trofej

Spremne za osvajanje Kupa Srbije - košarkašice Kraljeva

Završnica Kupa Srbije "Milan Ciga Vasojević" za košarkašice održaće se ovog vikenda u Surdulici. Po prvi put jedno ovako značajno takmičenje biće održano u gradu na jugu Srbije, a favorit broj jedan je ŽKK Kraljevo koji od osnivanja 1999. godine čeka na osvajanje prvog trofeja.

Proslavili smo 20 godina postojanja, bilo je u radu kluba uspona i padova i sada je došlo vreme da naplatimo sve. Imamo odličan tim, ligu smo završili na prvom mestu sa jednim porazom, u regiopnalnom takmičenju smo najbolje plasirani srpski klub i prihvatamo ulogu favorita na finalnom turniru Kupa. Nadam se da ćemo biti kompletni, u dobrom raspoloženju i da ćemo našim navijačima doneti radost. Kraljevo više od četiri decenije čeka na nacionalni trofej u loptaškim sportovima i svesni smo da ova generacija ulazi u sportsku istoriju grada - kaže kapiten ŽKK Kraljevo Tamara Bajić.

Na sličan način razmišlja i strateg "malenih" Dejan Kovačević.

Imamo jednu sezonu koja je već dobila prefiks istorijska. Nismo još ništa epohalno uradili, tek slede bitke za trofeje, ali smo učinjenim od letos pokazali da smo ih vredni. U fokusu nam je samo prvi meč sa Novosađankama, mlada ekipa, poletna, obezbedili su opstanaka i sada na krilima tog rezultata dolaze u Surdulicu. Uvažavamo ih, ali očekujem dobru igru i pobedu mog tima - jasan je Kovačević.

Zbog aktuelne situacije oko korona virusa i preporuka nadležnih, utakmice u dvorani u Surdulici će se igrati bez prisustva gledalaca. Po rečima košarkašica Kraljeva, to jeste hendikep.

Situacija je jako teška i nažalost jedan lep spektakl će ostati bez gledalaca. Nama je posebno krivo jer se veliki broj navijača spremao da dođe na jug Srbije i da nam pomogne u osvajanju trofeja. Šta je tu je, moraćemo same i verujemd a možemo da obradujemo sve Kraljevčane. Sve rivale cenimo, poštujemo njihov kvalitet i rezultate, ali najviše cenimo sopstvene mogućnosti. A ove sezone smo pokazale koliko možemo. Vreme je za trofeje – poručuje Aleksandra Račić, košarkašica Kraljeva.

Odbojkaši Ribnice su 1978. godine u Novom Sadu osvojili Kup Jugoslavije. Tada je ceo grad slavio veliki uspeh, a pehar je nedeljama stajao u izlogu Robne kuće u centru grada. Vreme je za novi trofej i u prilici su da ga osvoje košarkašice Kraljeva. Sve je spremno da se u nedelju oko 20 časova slavi veliki uspeh u gradu na Ibru.