XS
SM
MD
LG

Vojvodina se oprostila od Evrope, na redu mini liga i finale kupa

Foto: facebook.com/okvojvodina

Odbojkaši Vojvodine su utakmicom u belgijskom Ruselaru završili takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona. Od šest utakmica, koliko su odigrali, u četiri su bili ravnopravni, a u dva meče su bili na korak do pobeda.

- Ostvarili smo zacrtani cilj pred početak kvalifikacija, a to je da se plasiramo u grupnu fazu Lige šampiona. Bila je privilegija učestvovati i naći se među 20 najboljih evropskih klubova. Za nas je to škola od neprocenjivog iskustva - reči su direktora Nikole Salatića.  

Kao prvoplasirana ekipa u regularnom delu prvenstva Super lige Srbije, Vojvodina će predvoditi mini ligu od šest prvoplasiranih timova. U novosadskom superligašu su mišljenja da je neophodno zadržati sadašnje pozicije i dobro se pozicionirati za završnicu i borbu u plej ofu. Prvi rival u novoformiranoj mini ligi biće kragujevački Radnički, koji se pojačao sa 4-5 internacionalaca, igra kvalitetno i pokušaće danas u maloj sali novodsadskog Spensa da iznenadi lidera. U prethodnim utakmicama Vojvodina je slavila u četvrtfinalu kupa i, za razliku od Novog Sada, u Kragujevcu je bilo daleko neizvesnije.  

- Vojvodina uvek stremi ka najvišim ciljevima. Posedujemo kvalitet i potencijal da možemo osvojiti sva tri trofeja. Prvi na redu je finale kupa, koje nam je unazad nekoliko godina izmicalo iz ruku. Veliki broj utakmica koje odigramo može delovati pozitivno na nas i mnogo nam znači, jer sada možemo da se uspešno nosimo sa takvom vrstom pritiska i opterećenja. Evropsku avantura je završena a sa njom i daleka putovanja, tako da nam ostaje da kroz mini ligu dižemo formu i spremno očekujemo izazove u domaćim takmičenjima - poručuje   Nikola Salatić.


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34