XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Dragan Dostanić izabran za predsednika Tehničke komisije Balkanske biciklističke unije (BCU)

Dragan Dostanić predsednik Biciklističkog saveza Srbije, izabran je za predsednika Tehničke komisije Balkanske biciklističke unije (BCU) na kongresu u Tuzli. Ujedno Dostanić je i član novog Upravnog odbora BBU.

Za novog predsednika BCU izabran je turski biciklistički zvaničnik Muftoglu Emin, dok će i u narednom mandatu generalni sekretar BCU biti Marko Pročikević, srpski internacionalni komesar UCI za doping kontrolu. U uprvnom odbru uz Emina, Dostanića i Pročikevića su i dva potpredsednika BCU Panahis Mihalidites(Kipar) i Nikolaj Koko Kolev (Bugarska) koji su zaduženi za planinski i drumskim biciklizam. Dosadašnjem predsedniku BCU Grku Cimasu delegati su se zahvalili na dosadašnjem radu.

- Kongresu je prisustvovao i jedan od kandidata za predsednika Evropske biciklističke konfederacije - UEC proslavljeni biciklstički as iz Moldavije Andrej Čmil – kaže Dragan Dostanić.- Dosadašnji predsednik Poljak Valkijevič se neće kandidovati, pre svega zbog godina, za još jedan mandat. Moldavija je primljena kao 11. član BCU tako da je sada ovo masovna i uticajna regionalna organizacija u našem sportu.

BCU je zahaljujući dobrom radu (pre svih prvog operativca Marka Pročikevića) stekla veliki ugled u Međunarodnoj biciklističkoj uniji (UCI) i od iduće godine sva balkanska prvenstva u eliti računaće se za UCI listu Evropa tura sa određenim rejtingom i biće u kalendaru UCU.

Ove godine znaju se domaćini samo dva šampionata Balkana – drumskog za mlađe kategorije u julu čiji će organizator biti BS Beograda i u planinskom biciklizmu u septembru u Istanbulu. Naknadno će se odrediti organizator drumske Balkanijade u eleti i za juniore.

Ogranizator i izuzetan domaćin Kongresa BCU bio je BS BiH, koji će biti i domaćin trke „Salkano kupa“ u planinskom biciklizmu u petak 31. marta u Tuzli.