XS
SM
MD
LG

Ana Radović uspešno predvodi šabačku rukometnu mladost

Trener Sandra Kolaković, RK Medicinar Šabac - foto: lična arhiva

Rukometašice Medicinara su zadovoljne četvrtom pozicijom na tabeli Super lige Srbije koja im garantuje plasman u plej of. Mlade Šapčanke se na tabeli nalaze odmah iza neprikosnovene trojke, Jagodine, Bekamenta i Naise, sa kojima će, ako se sve bude odvijalo prema planu, odmeriti snage u doigravanju. Najbližem pratiocu Železničaru odmakle su dva boda, mada je razlika mogla biti veća da su se iz Inđije vratile sa celim plenom.

Medicinar je značajno podmladio tim. Šabačke srednješkolke predvodi čuvena i trofejima ovenčana Ana Radović. - Zadovoljna sam plasmanom i dosadašnjim rezuiltatima, pogotovu ako se zna sa kojim smo se problemima suočavali. Povrede i bolest su nas desetkovale, tako da smo na svakoj utakmici nastupale nekompletne - kaže još jedna legendarna rukometašica, sada trener Sandra Kolaković i naglašava da je najlepši ukras ove mlade ekipe iskusna Ana Radović, osvajačica Lige šampiona i nosilac olimpijske medalje. - Čast mi je da tako veliko rukometno ime reprezentuje naš klub i služi kao uzor mladim igračicama. Pored Radović u sastavu su još 3-4 rukometašice koje su pokazale vidan napredak i osam najmlađih devojaka koje su ponikle u školi rukometa Medicinara. Da pomenem 16-godišnju kadetkinju Unu Obrenović, godinu dana stariju Aleksandru Krstić i 18-godišnju Tamaru Glišić i Milicu Rakić (16,5) - nabraja perjanice šabačkog ženskog rukometa.

Do kraja regularnog dela prvenstva ostalo je da se odigra još šest utakmica. - Svoju sudbinu držimo u našim rukama. Svaku narednu utakmicu moramo shvatiti kao kvalifikacionu i tako joj prići. Nikog nećemo potceniti, niti preceniti - razmišlja naša sagovornica i svu pažnju usmerava prema narednom protivniku Mladosti iz Nove Pazove, koja se grčeviti bori sa očuvanje superligaškog statusa.

-  Neće nas zavarati položaj na tabeli, jer  Mladost poseduje kvalitetan sastav, koje mogu da se ravnopravno nose sa većinom ekipa u ligi. Pobedile smo ih u prvom delu prvenstva kad smo jedini put bile kompletne, u  našem najboljem izdanje. Respektujemo Novopazovčanke i dočekaćemo ih izuzetno motivisano, odlučne da ništa ne prepuštamo slučaju - kaže čuvena rukometašica.

Posle Mladosti sledi još jedan okršaj sa ekpom iz donjeg dela tabele Vojvodinom u Novom Sadu, gde moraju biti uspešne, pogotovu što zatim u Šabac stižu silne Jagodinke, protiv kojih nemaju šta da traže. - Tri vodeće ekipe na tabeli su daleko ispred ostali u svakom pogledu, igrački, mateijalno, organizacio. To su klubovi sa profesionalnim standardima, gde se trenira dva puta dnevno, poseduju vrhunske uslove za rad i sa ogromnim budžetima u odnosu na ostale ekipe iz Super lige - naglašava Sandra Kolaković.


16 .kolo Superliga Srbije
Medicinar : Zaječar 1949
Železničar : Vrbas
Mladost NP : Jagodina
Bekament BB 27 : 20 Vojvodina
Voždovac 1955 : Naisa
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bekament BB 16 15 0 1 30
2 Jagodina 14 13 0 1 26
3 Naisa 15 12 0 3 24
4 Medicinar 15 7 3 5 17
5 Železničar 14 5 2 7 12
6 Vrbas 14 5 1 8 11
7 Mladost NP 14 3 1 10 7
8 Vojvodina 15 3 0 12 6
9 Voždovac 1955 9 2 0 7 4
10 Zaječar 1949 14 1 1 12 3