XS
SM
MD
LG

Darko Ašćerić - Cipi okaćio kopačke o klin, ali ostaje u fudbalu

Slidi dokazivanje i u trenerskom poslu

Darko Ašćerić – Cipi (39), "legenda donjetovarničkom fudbala" okončao je igračku karijeru, koja bila vrzo zanimljiva. Debitovao je kao prvotimac Jedinstva iz Platičeva, da bi ga fudbalski put, potom, odveo u Sloven iz Rume, Bečej (Druga liga), Šajkaš iz Kovilja, Sutjesku iz Bačkog Dobrog Polja, ponovu u Platičevo, Jadran iz Golubinaca, Borac iz Martinaca, Sremac iz Jarka, Slobodu iz Donjeg Tovarnika,u kojoj je proveo poslednjih šest godina igračke karijere.

 Popularni Cipi za razgovor je uvek spreman.

 - Jesenji deo prvenstva bio je bio je za Slobodu vrlo stresan – priznaje Ašćerić – Kao novajlije u Vojvođanskoj ligi – Jug nismo se, u početku, po mogo čemu, snašli najbolje. Uz sve to, bili smo i poprilično nespremni. Ni raspored utakmica nije nam išao na ruku. Ipak, timskog duha i motivacije nije nedostajalo, uz veliku podšku ljudi iz kluba i navijača. Videlo se da u igri sa nama poznatim klubovima imamo loptu u nogama, što je rezultiralo mnogo oiljom igrom i rezultatima u poslednjim kolima jesenjeg dela sezone.

Pri kraju polusezone Cipi je "stavio tačku" na igračku karijeru.

- Nije bilo se odlučiti na taj korak – priznaje Darko Ašćerić, sada već prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Dragana Cvetića – Godine aktivnog igranja zamenio sam stajanjem ispred klupe za rezervne igrače. Svestan sam da je u svakom posla neizbežna smena generacija i da se teren mora prepustiti mlađim igračima, željnim dokazivanja. Kada „vratim film“, ceo moj život svodio se na fudbal! Mnogo odigranih utakmica, putovanja, pripreme... Vreme provedeno sa saigračima, na terenu i van njega, ne može se zaboraviti. Da se mogu vratiti na početak, krenuo bih istim putem! Nemam za čim da žalim! Vreme provedeno između dva gola – najveće je bogatstvo! Kroz karijeru imao sam priliku da, kao igrač, sarađujem sa velikim stručnjacima, dokazanim trenerima. Naravno, da sam imao želju da se, po okončanju igračke karijere, počnem dokazivati i kao trener. I , evo, želja mi je ispunjena. U svakom slučaju, vreme je da se bar malo odmorimo od fudbala, a potom slede pripreme za nastavak sezone: u početku rad na našem terenu i u sportskoh hali. Planiramo da desetak dana provedeno i na Lepenskom Viru, uz više kontrolnih utakmica. U ovoj, izuzetnoj konkurenciji, plasman na kraju prvenstva u sredini tabele bio bi nam ogroman uspeh.

I tako, Darko Ašćerić – Cipi živi svoj fudbalski život sa Slobodom iz Donjeg Tovarnika, s kojom je osvojio tri šampionska prehara i za nekoliko godina, prešao put od Opštinske lige Pećinci do Vojvođanske lige – Jug.