XS
SM
MD
LG

Obrenovčani istakli kandidaturu za prvaka

KMF Palež - foto: B. Bezarević

KMF Palež iz Obrenovca jesenji je lider Treće futsal lige Beograd. U konkurenciji šest klubova, zabeležili su četiri pobede i remi, uz impozantnu gol razliku (50:18). U derbiju su nadigrali drugoplasirani SFU Student u gostima rezultatom 7:2.

U odnosu na prošlu sezonu Obrenovčani su se značajno pojačali dovođenjem iskusnog trenera Vladimira Jovanovića Kreze, stručnjaka internacionalnog iskustva. Takođe, u Palež su stigla kvalitetna pojačanja: golmani Tomić i Pavlović, Stojanović, Dimić i Radojević. Klub su napustili Perišić i golman Roksić, koji je pojačao Crvenu zvezdu. Od postojećeg igračkog kadra, pored prvog strelca lige Željka Grujičića, klubu su ostali verni njegov brat i kapiten Srđan, Pavličević, Narandžić, Ranđelović, Roksić i Vučićević. Stefanović je zbog teže povrede propustio celu polusezonu.

- Dolaskom trenera Jovanovića promenili smo donekle sistem igre i sada Palež zastupa pravi futsal, sa više discipline u igri i sprovođenjem u delo uvežbanih akcija - kaže predsednik kluba Branko Bezarević i naglašava da će se prvak lige direktno plasirati u viši rang, za razliku od prošle godine kada je igrao baraž. Poznato je da je Driga liga  neuporedivo brojnija i kvalitetnija od postojećeg ranga takmičenja. Jesenja sezona u Trećoj ligi zbog malog broja klubova traje kraće, pet kola i za nešto više od mesec dana se okonča. - Ima li, pita se Bezarević, većeg motiva za naše igrače i navijače od mogućnosti da se plasiramo u Drugu ligu, sa 12 klubova. Bićemo u mogućnosti da ugostimo reniomirane klubove iz Gornjeg Milanovca, Bečeja, Smedereva, Niša, Bujanovca...

U Paležu se veliika pažnja poklanja podmlatku i pored omladinaca, formirana je selekcija kadeta. - Klub ima velike planove sa dečacima rođenim 2001/02. godine, koji nastupaju u Omladinskoj ligi Beograda. U konkurenciji šest ekipa, savladali su vodeći KMF FON SA 4:3, i trenutno se nalaze na deobi od 2-4 mesta. Liga je turnirskog karaktera i nama sleduje domaćinstvo 28. decembra, i duel sa KMF Crvena zvezda. Finale lige je planirano polovinom februara naredne godine i igraće se dve utakmice - referiše Bezarević. Prošle godine pokrenut je pilot projekat sa dečacima rođenim 2003/04. godine. Eksperimntalna kadetska liga bi trebalo da počne narednog meseca.


Futsal Bjankoneri : Palež
Student 1 : 4 Intelektualac
Oftal -C 5 : 1 Ekonomist
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Palež 8 7 1 0 22
2 Student 9 5 2 2 17
3 Intelektualac 9 4 3 2 15
4 Oftal -C 9 2 1 6 7
5 Futsal Bjankoneri 8 2 1 5 7
6 Ekonomist 9 1 2 6 5