XS
SM
MD
LG

Najava nove sezone u Prvoj futsal ligi Srbije

Detalj sa utakmice iz prošlogodišnjeg prvenstva - foto: H.D.Vujanović

U petak startuje nova sezona Prve lige Srbije i verujemo da će biti posebno zanimljiva što se tiče borbe za titulu, jer su četiri ekipe koje pretenduju na šampionski lovor ujednačenog kvaliteta. 

Titulu brani Loznica koja u sezonu ulazi sa promenjenim sastavom i sa ulogom najvećeg kandidata za titulu, mada ne i apsolutnog favorita kakvu je imala prošle sezone. Odlazak Kocića, Perića i Vukadinovića dosta je oslabio sastav šampiona, dok je povratak Rosića i dolazak Radovanovića, Vasića, Todorovića i BIH internacionalca Amira Baručije veliki plus. Najviše se ipak očekuje, kako u domaćem prvenstvu tako i u Ligi šampiona, od dvojice Brazilaca Dudua i Luiza Fernanda.

Rame uz rame sa šampionom u pohod na krunu kreće i Novi Pazar koji je dolaskom nove uprave doveo nekolicinu pojačanja, a među njima su najzvučnija Marko Perić, Mladen Kocić, Veroljub Vukadinović koji su stigli baš iz šampiona Loznice, zatim Danilo Kostić iz Winter sporta, Mateja Ćirka iz Ekonomca kao i povratnici Redžović, Hot i Mujović.

Još jedna ekipa koja ulazi u sezonu sa podjednakim šansama za osvajanje titule je prošlogodišnji osvajač Kupa Srbije, FON Banjica. Ekipa je dugo na okupu i predvode je Josimović, Pešić, Lazić i Petrašević, a pojačana je Dejanom Jovanovićem koji je nastupao za Banjicu i Urošem Krasnićem povratnikom iz Bečeja.

Iz drugog plana sam vrh tabele cilja i Vranje, koje je ostalo bez penzionisanog Tasića, dok je Milosavljević pronašao angažman u Mađarskoj, a stigla su pojačanja u vidu Krstića i Spasića kao i povratnika Milenkovića i Stošića. Kod ostalih šest ekipa odlučivaće nijanse ko će u play-off, a ko u play-out i borbu za opstanak.


SAS : Palež
Ekonomac : Novi Sad
Ivanjica 2 : 4 FON Banjica
Novi Pazar : Winter sport
Vranje 1 : 1 Loznica Grad 2018
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Loznica Grad 2018 4 2 2 0 8
2 Vranje 4 2 1 1 7
3 Novi Pazar 3 2 1 0 7
4 Ekonomac 3 2 0 1 6
5 FON Banjica 4 2 0 2 6
6 Winter sport 3 2 0 1 6
7 Novi Sad 3 1 1 1 4
8 Palež 3 1 0 2 3
9 SAS 3 0 1 2 1
10 Ivanjica 4 0 0 4 0