XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Čubrić odabrao za Trst

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odabrao je vozače koji će u nedelju 4. marta startovati na tradicionalnoj trci kategorije 1.2 Trofej ZSSDI” (“Trofej Zajednice slovanačkih sportskih društava u Italiji”).

Na spisku su Nebojša Jovanović, Žolt Der, Esad Hasanović (svi Radnički, Kragujevac), Marko Stanković uz kraljevačkog Metalca, Nikola Kozomara i Filip Pavlović iz Partizana i Đorđe Stevanović iz Železničara MBN iz Niša. U stručnom štabu biće i selektor juniora Saša Gajičić koji je sa jednom grupom biciklista radio u Baru.

- Olimpijci, Gabor Kasa, Ivan Stević iz turske Manise spor kao i Hasanović i Der iz kragujevačkog Radničkog trenirali su u kampu u Izoli odakle ćemo u subotu otići u Trst – kaže Čubrić.- Radili smo odlično, uspeli smo da nadoknadimo ono što smo izgubili zbog lošeg vrmeena, jer vrhunske ekipe su se pripremale na suncu a mi smo “lopatali sneg”. Prijavljeno je 300 vozača, organizator zbog kapaciteta staze može da primi samo 200 i mi smo dobili zeleno svetlo da startujemo. To nas obavezuje da se pokažemo da bismo dobili poziv i za dogodine. Prema trenutnoj situaciji, u dobroj formi su Kasa i Nebojša Jovanović. Očekujem dosta i od dvojice mladih Kozomare i Pavlovića koji su imali dobre pripreme.

U ekipi Manisa spor iz Turske voziće Ivan Stević i Gabor Kasa. Trkom u Trstu otvara se biciklistička sezona i zbog toga je interesovanje ogromno. Na “Trofeju ZSSDI” 2009. sjajno drugo mesto iza Hrvata Dančulovića, osvojio je Esad Hasanović. Prošle godine u 35. trci u Trstu na 41. mestu je završio Marko Stanković. Na 78. mesto plasirao se Žolt Der, 79. je bio Gabor Kasa, 84. je završio Esad Hasanović dok je 94. bio Nikola Kozomara.