XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Sa trke “Kroz Vojvodinu” odvezli se u London

Trka “Kroz Vojvodinu”, vraćanjem u kalendar Međunarodne biciklističke unije (UCI) postala je zaštitni znak biciklizma u Vojvodini i Biciklističkog saveza Vojvodine (BSV) i pomogla srpskim biciklistima da dobiju dva mesta na OI u Londonu, istakao je na sednici Izvršnog odbora BSV predsednik Nebojša Subić.

- Zajvaljujući angažovanju velikog broja prijatelja biciklizma, pre svih mr Dragana Lukača, predsednika Privredne komore Novog Sada, trku smo uspešno organzovali prošle godine i tako nastavili sjajnu tradiciju – naglasio je Subić.- Izuzetno nam je pomogao i BS Srbije obezbedivši i nagradni fond za jedan deo trke, tako da smo imali odličan sastav sa veoma kvalitetnim ekipama. Trka “Kroz Vojvodinu” sačuvala je, na taj način, izuzetan ugled koji je stekla u regionu. Što je i najvažnije, upravo na trci “Kroz Vojvodinu” srpski reprezenativci su osvojili 120 bodova za rang listu Evropa tura što se, kasnije, pokazalo kao presudnim za plasman među 16 evropskih nacija koje su stekle pravo da u Londonu u olimpijskoj trci imaju dva vozača.

U 2011. BS Vojvodine je organizovao sva takmičenja iz kalendara, između ostalih i Školsko prvenstvo Vojvodine, kao i nekoliko veoma uspešnih i popularnih akcija za amatere i rekreativce. Subić je istakao i da će se nastaviti sa popularizacijom biciklističkog sporta među mladima, ali i da će BSV podržati klubove i njihove programe kako bi se povećao broj takmičara. Usvojen je i kalendar za ovu godinu, kao i nacrt Statuta BSV u skladu sa novim Zakonom o sportu i obavezom za preregistraciju. Redovna Skupština BSV održaće se 16. marta.