XS
SM
MD
LG

Dragan Macura preuzeo Donji Srem 2015

Dogovor pred prvi trening

Sremskoligaš iz Pećinaca, Donji Srem 2015, posle „velikog raskoraka“ u prošlom kolu, odn. podele bodova sa Mitrosem, promenio je šefa stručnog štaba.

- Sa iskusnim stručnjakom, Draganom Macurom iz Zemuna, dogovorena je saradnja na obostrano zadovoljstvo – ističe predsednik kluba Miloš Gmizić – nadamo se da će ovaj potez doneti željene rezultate i stabilnost ekipe. Bivšem šefu, Dejanu Rakiću, želimo sve najbolje uz napomenu da je saradnja prekinuta uz obostrani dogovor, a uz želju da se pomogne ekipi da izađe iz letargije.

Iza Dragana Macure je prvi trening u novoj sredini.

- Upoznao sam se s igračem koliko je to bilo moguće – kaže novi trener Dragan Macura – Zadovoljan sam kako su igrači odradili prvi trening. Početak je i nadam se uspešnoj saradnji.

Dragan Macura

Fudbalska karijera Macure je vrlo zanimljiva i bogata.

- Prve fudbalske korake načinio sam u nekadašnjoj Galenici – nastavlja Dragan Macura – U Partizanu sam prošao sve mlađe selekcije. To je bila generacija Miodraga Ješića, Zvonka Varge, Živkovića, Jušića, Mila Đorđevića (brat Bore i Boška). Bio sam reprezentativac u omladinskoj konkurenciji. Pored igranja fudbala, nisam zapostavio školovanje. Završio sam fakultet, ali i Višu trenersku školu. Igrao sam po klubovima Srpske lige – Beograd: Voždovac, IMT, Železničar...Po okončanju igračke karijere završio sam Višu trenersko školu u klasi kod Veljka Aleksića, čiji sam, jedno vreme, bio asisten na Fakultetu za fizičku kulturu. Radio sam u Balkan Bukovici, kako asistent šefu stručnog štaba. Trenirao sam Beograd sa Karaburme, a u Galenici, odn. Zemunu vodio sam sve mlađe kategorije, ali i prvi tim dve godine. Napravili smo tada odlične rezultate, a sa čuvenom generacijom 1990 godište, s kojom sam ušao u Drugu ligu, a iz te generacije šestorica su bili u omladinskoj reprezentaciji. Sarađivao sam sa Slobodanom Santračem, tada u omladinskoj reprezentaciji Srbije. Trenerski put me je odveo u beogradski Železničar, Jedinstvo iz Stare Pazove, s kojim sam iz Četvrte lige ušao u Srpsku ligu – Vojvodina. U Podunavcu iz Belegiša bio sam dve i po godine. I s njima san napravio dobre rezultate: uz Sremske lige ušli smo u Vojvođansku ligu i već prve godine za malo nam je izmakao plasman u Srpsku ligu. Evo me i u Donjem Sremu 2015. Nadam se najboljem.

 

Trener Dragan Macura i predsednik kluba Miloš Gmizić