XS
SM
MD
LG

Orlovi polijeću iz Beograda

Pres ŽKK Orlovi, Banjaluka

Košarkašice Orlova iz Banjaluke u srijedu startuju u WABA ligi. Gostiju u Beogradu kod Partizana. Na današnjoj pres konferenciji govorili su sportski direktor Miroslav Dojčinović, trener Dragana Svitlica i košarkašica Jelena Nikpaljević.

-Zadovoljni smo pripremama, atmosfera je odlična. Mi smo autsajderi na papiru, ali vjerujem da će na terenu biti drugačije. Klub normalno funkcioniše, izvršavamo redovno obaveze prema igračicama. Idemo u Beograd u dobroj atmosferi i nadamo se pobjedi. Stav Uprave kluba je da je trener, Dragana Svitlica i ovaj igrački kadar, dugoročan projekat.

Košarkašica Jelena Nikpaljević je prvo istakla da je zadovoljna što se našla u timu Orlova:

- Presrećna sam i prezadovoljna što sam postala dio ove ekipe. Tu sam mjesec dana, dobro smo odradili pripreme. Osvajanjem našeg turnira i pobjedom u finalu protiv ozbiljne ekipe iz Novog Sada, pokazale smo da imamo kvalitet. Spremne smo za početak WABA lige. Partizan je podmlađen kao i mi i ja vjerujem da možemo pobijediti.

Trener Dragana Svitlica je rekla da je zadovoljna pripremama i dodala:

Nakon svakog treninga i utakmice vidio se napredak u ekipi. Prijateljske utakmice smo odradile maksimalno, zabilježile pet pobjeda. Isto tako drago mi je što smo napokon i kompletne. Nakon sto su se timu priključile Rajić, Gligić i Nikpaljević u ekipi je i Amerikanka, Mia Morison. Ponosna sam na ovaj mladi tim koji ima potencijal. Ono sto nas krasi je dobra hemija. Partizan je dobra, mlada ekipa. Dobri su šuterski, mnogo trče, ali ja vjerujem u svoju ekipu.

Utakmica je u srijedu, 16.15 časova, dvorana Vizura, Zemun.