XS
SM
MD
LG

Sjajna partija Romantičara za prolaz u 1/8 finala Kupa Srbije!

Igrači OFK Beograda pružili su sjajnu partiju na utakmici 1/16 finala Kupa Srbije protiv gradskog rivala sa Banjice i potpuno zasluženo izborili plasman u narednu rundu takmičenja! Evro-golove za OFK Beograd postigli su Andreja Lazović, koji je bio strelac dva puta i Stefan Janković. OFK Beograd - FK Rad 3-2 (2-1)!

Prisutni gledaoci na tribinama su uživali u dešavanjima na terenu i ova utakmica će im svakako ostati u dugom pamćenju. Ekipa Rada je došla u ne baš standardnom sastavu (samo 5 igrača je bilo u njihovom timu na prošloj prvenstvenoj utakmici), ali su momci koji su branili njihov dres došli na Karaburmu da se nadigravaju, a to je našim igračima itekako prijalo. Na utakmicama u Srpskoj ligi ne viđamo često kvalitet i otvorenu igru kod naših rivala.

Ova utakmica nas je podsetila na mečeve koje su ova dva kluba redovno igrala u superligaškom društvu, a obe navijačke grupe su se svojski trudile da budu 12. igrač svom timu!

Ofkovci su poveli već u 6. minutu kada je Veličković dao dobar pas, a Lazović sjajno rešio situaciju "jedan na jedan" protiv golmana gosta, Mićanovića! Prva velika radost za Ofkovce!

Nakon našeg vođstva ne prestaju ataci sa obe strane. Viđamo dobre i atraktivne pokušaje Lepovića i Veličkovića, a gosti u 22. minutu ipak dolaze do poravnanja rezultata. Nakon slabe i mlake reakcije Lazovića, lopta dolazi do igrača Rada, Trifunovića, koji šalje odličan udarac i postiže prelep gol sa dvadesetak metara.

Prvo poluvreme zatvaramo na najbolji mogući način! Odličan napad krunisan je golom, zbog "kojih se i dolazi na utakmice", kada je pokretljivi i brzi Lazović uposlio Jankovića, a ovaj ne časeći časa šutnuo loptu pravo pod prečku gola Građevinara za novu radost Romantičara!

I u nastavku igre gledamo istu igru kao i u prvom delu utakmice. Oba tima se svojski trude da izgrađenim akcijama dođu do protivničkog gola, a oči gledalaca su širom otvorene!

U 56. minutu Beograd postiže i treći gol! Sve bolji mladi vezni igrač, Mirković, presekao je napad gosta, uposlio "iskusnog fudbalskog vuka", Dragana Milovanovića, a ovaj upućuje sjajan centaršut koji koristi Lazović i glavom plasira loptu u sam gornji desni ugao protivničkog gola!

Nakon pogotka Lazovića sledi terenska inicijativa ekipe sa Banjice, a u 64. minutu viđamo veliku grešku našeg defanzivca Ignjatovića koji loše reaguje i "asistira" Bjedovu za drugi gol Rada.

Ofkovci se ne predaju! Videli smo snagu volje u našem timu kada su ponovo uspeli da preuzmu inicijativu. Trener Kuzmanovski vrši dobre izmene i sada se ponovo igra na polovini terena koja je pripadala Radu.

Brzi, maštoviti i vredni Lazović dolazi u dve gol-šanse koje na našu žalost ne koristi! Ostali su samo uzdasi i žal za propuštenim prilikama! Ipak, naša tri gola su na kraju bila dovoljna za veliko slavlje Ofkovaca!

Utakmica 1/8 finala je na programu 23. oktobra. Mogući protivnici i u ovom kolu su superligaši, a domaćin na meču će ponovo biti OFK Beograd.