XS
SM
MD
LG

Najava šestog kola Srpske lige, grupa Beograd

U beogradskoj grupi Srpske lige postaje sve zanimljivije i verujemo da su dosadašnje utakmice opravdale očekivanja ljubitelja takozvanih ’’malih terena’’. Sudeći po dosadašnjim rezultatima, mada je odigrano tek pet kola, favoriti se izdvajaju i predvode ih IMT-e, BSK Borča i OFK Beograd.

Traktoristi je od maksimalnog učinka delio remi protiv Lokomotive. Statistički gledano, pored neospornog kvaliteta,  imali su najčvršću odbranu u ligi i možda tu leži ključ tako dobrih rezultata. U šestom kolu očekuje ih, sudeći po plasmanu, lak posao u duelu sa fenjerašem iz Stepojevca. Najprijatnije iznenađenje su svakako Borčani. Mokrolužani  su uspeli da prekinu pobedonosnu seriju sastava iz Borče, ali to ne umanjuje kompletan utisak. Mnogima nije jasno kako je  ekipa sa praktično nepromenjenim sastavom iz propšle sezone zaigra kao preporođena. U goste im stiže pretposlednja Sremčica i uloga favorita je na njihovoj strani.

Dve vodeće ekipe su ujedno bez poraza i sudeći po narednim protivnicima ostaće tako i posle šestog kola. Od novajlija, bez sumnje najviše je pokazao iskusni tim TEK Sloge. Zabeležili su tri pobede, od toga čak dve na strani, poslednju u sredu protiv Brodarca. Romantičare za vodećima zaostaju tri boda. Skupo ih je koštao poraz u derbiju, u Borči i mršavi remi na Karaburmi protiv novajlije iz Mladenovca. Meč protiv Radničkog u gostima biće svojevrsni ispit zrelosti i postojanosti jednog od pretendenata za vrh tabele.

Dva Radnička dele 5. i 6. mesto sa po osam bodova. Obrenovčani su tek prošle nedelje doživeli prvi neuspeh od sadašnjeg lidera. Dok se drugi žale na hroničnu neefikasnost, rabini napadači tresu mreže kao od šale, beležeći prosečno po meču dva gola. U subotu, na vašarište dolaze komšije iz Surčina, i bar na papiru domaćin je blagi favorit, ali to mora dokazati na terenu. Radnički sa Novog Beograda ima respektabilan sastav koji može da se nosi sa svakim rivalom. Trener Bajić forsira čist takmičarski fudbal sa brzim prenosom lopte. Na utakmicama po pravilu je padalo najviše golova (gol razlika 9:8) i učinak su značajno pokvarili debaklom u Velikim Crljenima. Šansa za popravni biće duel sa mladim optičarima i ova utakmica može doneti kvalitetan fudbal i svaki rezultat je moguć, ali je domaćin bliži trjumfu.

Po sedam bodova sakupili su Brodarac i Teleoptik. Novobeograđani suu sredu imali lepu priliku da protiv TEK-a uknjiže nove bodove i priključe se timovima iz gornjeg doma. Neočekivano su kiksnuli i mladi tim trenera Kaladžića imaće dovoljno vremena da analizira gde su pogrešili. Razlika između 10 GSP Poleta Dorćola i 15 Sremčice iznosi samo jedan bod. Saobraćajci su pokazali da su nepredvidiva ekipa. Pobeda na strani i dva kiksa ispod Kalemegdana bilans je koji ne raduje iskusnog trenerskog vuka Mikija Ivanovića. Na terenu pored ranžirne stanice odigraće se duel nekadašnjeg učitelja i učenika. Naime, dok je svojevremeno Ivanović sedeo na klupi obrenovačkog drugoligaša, u navalnom redu je igrao Stojmirović, sadašnji učitelj igrača Lokomotive. I ovaj meč može doneti zanimljiv fudbal i ako bi tipovali sva tri znaka su moguća.

Mladenovčani još nisu osetili slast pobede, ali su zato odoleli romantičarima na Karaburmi. Verovali ili ne,  postigli su samo jedan gol u proteklih pet kola, ali su i najmanje primili u ligi. Možda će utakmica sa Zvezdom konačno doneti radost na Seltersu, mada  tim trenera Zvezdića podiže formu i nada se povoljnom rezultatu. Surčincima je trebalo vremena da se uigraju i počnu da pružaju zadovoljvajuće partije. Nema sumnje da će u Obrenovcu biti na velikom iskušenju. Za Sremčicu, povratnika u treću ligu, posle 16 godina, je novina.  Period prilagođavanja je iza njih i trebalo bi da osvajaju bodove, makar na svom igralištu. Utakmica sa Borčanima  za Sremčicu biće krupan izazov i pokazaće kolike su mogućnosti ekipe trenera Šipčića. Začelje čvrsto drži Stepojevac i meč sa vodećim IMT-om ne mogu se nadati bodovima. Najviše su primili golova i postigli  samo dva , isuviše malo ukoliko žele da igraju neku značajniju ulogu i eventualno izbore opstanak u ligi. 


Crvena zvezda 1 : 1 Radnički (O)
OFK Beograd 1 : 2 Sremčica
GSP Polet Dorćol 1 : 2 Jedinstvo
Teleoptik 0 : 0 BSK Borča
TEK Sloga 2 : 1 OFK Mladenovac
Stepojevac Vaga 0 : 0 Radnički (NB)
IMT 7 : 1 Lokomotiva
Brodarac 0 : 5 Zvezdara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 17 12 4 1 40
2 Zvezdara 17 9 2 6 29
3 OFK Beograd 17 8 5 4 29
4 BSK Borča 17 7 5 5 26
5 Jedinstvo 17 7 3 7 24
6 Radnički (NB) 17 6 6 5 24
7 TEK Sloga 17 6 5 6 23
8 Brodarac 17 6 4 7 22
9 Sremčica 17 6 4 7 22
10 Radnički (O) 17 5 6 6 21
11 Teleoptik 17 5 6 6 21
12 Lokomotiva 17 5 5 7 20
13 OFK Mladenovac 17 4 7 6 19
14 Crvena zvezda 17 4 6 7 18
15 GSP Polet Dorćol 17 5 3 9 18
16 Stepojevac Vaga 17 3 5 9 14