XS
SM
MD
LG

Andrija Sterđević novi vitez Ljubičeva

H.D.Vujanović

Finalem Ljubičevskog višeboja, na hipodromu u Požarevcu, završene su 56. Ljubičevske konjičke igre. Ljubičevo ima novog viteza, Andrija Sterđević je pobednik višeboja posle 5 disciplina, a ovo mu je prva titula.

Andrija Sterđević i Marko Milenković imali su isti broj poena, po 11, ali je Andrija sjajnim nastupom u disciplini kurirsko jahanje izbio na prvo mesto i time osvojio titulu Ljubičevskog višeboja.

Drugo mesto osvojio je dosadašnji vitez Ljubičeva, Marko Milenković, kojeg je greška u kurirskom jahanju koštala četvrte uzastopne titule, dok je treće mesto osvojio Zoran Bejta.

Novi vitez Ljubičeva, Andrija Sterđević se posle osvojene titule zahvalio divnoj publici, koja je uveličala ove igre i bodrilia ga, a bilo je prisutno preko 10.000 gledalaca.

"Ovo je moja prva titula, takmičim se 7 godina, do sada sam imao drugo i treće mesto i najzad je došla ova velika pobeda. Konkurencija je izuzetno jaka i momci su uradili odličan zadatak pošto se do poslednjeg trenutka nije znalo ko je na prvom, drugom ili trećem mestu" rekao je novi vitez Ljubičeva, Andrija Sterđević.

U glavnoj kasačkoj trci dana "Knez Mihalo" pobedu je odnelo grlo Diablo Boko, koje je u foto finišu slavilo ispred grla Urus Caf. Treće mesto osvojilo je grlo Quick Viervil.

U glavnoj galopskoj trci dana "Ljubičevo" prvo grlo koje je prošlo kroz cilj bilo je Bubi Pata. Drugo mesto osvojilo je grlo Pure Pearl, a treće mesto osvojilo je grlo First Thought.