XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Biciklisti kragujevačkog Radničkog na priremama u Sušnju

Treću godinu za redom, biciklisti kragujevačkog Radničkog, šampiona Srbije, januar provodi na Crnogorskom primorju, u Sušnju kod Bara, u staroj bazi Hotelu “Adria”.

- Imamo višegodišnju odličnu saradnju sa vlasnicima hotela i ljubazno osoblje nam u svemu izlazi u susret. Upravo su naši takmičari inistirali, jer su bili veoma zadovoljni kako su protekle pripreme ranijih godina, da i ove sezone prve kilometre sakupljamo upravo na tom delu Jadrana - kaže predsednik kluba Branko Ostojić.- Atmosfera je odlična, dobro se radi po programu sportskog direktora Aleksandra Marića i nadamo se da će ovo biti kvalitetan temelj za dobre rezultate.

Ekipa u sastavu Nebojša Jovanović, Goran Šmelcerović, Dejan Marić i Svetislav Blagojević, ostaće na Jadranu od 20. janaura. Esad Hasanović i Žolt Der su na pripremama olimpijskih kandidata u Peskari, dok je Predrag Prokić opravdano odsutan sa priprema, jer je trenutno na kursu za operativne trenere u Beogradu, ali i on je u punom trenažnom procesu.

Na pripremama, u Sušnju je i šampion države u planinskom biciklizmu, Bojan Đurđić, kome je Radnički matični klub. Đurđić će ove sezone, sa mladim Aleksom Marićem iz Crvene zvezde i supertalentovanom Jovanom Crnogorac iz BK Radnički voziti za profesionalnu ekipu u planinskom biciklizmu “Salkano tom” iz Turske. Prvi deo priprema Đurđić sprovodi po posebnom programu, pripremajući se za odbranu titule i 10. šampionsku zvezdicu u karijeri. Prvi ispit svih srpskih biciklista biće Šampionat Srbije u ciklo krosu 28. januara u Šidu.