XS
SM
MD
LG

Dalibor Marković, golgeter Donjeg Srema 2015

Dalibor Marković

 

Stare ambicije u novoj ligi

 Fudbal u Pećincima u poslednjih godina igra se „na novim osnovama“. Kada se 2015. godine formirao „novi Donji Srem“, čelnici kluba su postavili sami sebi cilj: postaviti klub za zdrave osnove i u najkraćem roku doći do okružne, pa zonske lige. U prošloj, 2018/2019. godini, Donji Srem 2015 je ubedljivo (sa 11 bodova prednosti) osvojio prvo mesto u plasirao se u Sremsku ligu. Jedan od najiskusnijih prvotimaca pećinačkog kluba je Dalibor Marković (35), koji je u 28 odigranih utakmica postogao 29 golova!

 - Ušli smo zasluženo u Sremsku ligu, gde nam je po svemu i mesto – ističe Marković – Kroz do sada odigrane prijateljske utakmice, videlo se se da je uprava kluba tokom prelaznog roka odradila dobar posao. Mislim da ima prostora za još neka pojačanja, kako bi dodatno učvrstili ekipu. Ambicije kluba su i dalje velike: vrh tabele! Igrači, na čeli s kapitenom Mitrovićem, daće sve od sebe da se opravdaju očekivanja. Žečjno očekujemo početak nove szone i nadogravanje sa ostalim ekipama i ligi, za koju se kaže da nikada jača nije bila.

 Zanimljiva je karijera Dalibora Markovića. Počeo je u mlađim kategorijama Zemuna sa 6 godina i u njemu je proveo narednij 11 godina. Prvi seniorski nastup je imao u Borcu iz Ostružnice (četvrta Beogradska liga). Potom se dokazivao i Pekaru tri sezone, gde ga je zapazio Stanislav Karasi i dovodi ga u Bežaniju (Druga liga). U njoj je priveo samo pola godine i fudbalski put ga vodi u Beograd (Treća liga). Posle poduže pauze, reaktivirao se i s velikim uspehom je igrao za OFK Brestač, gde je u 28 odigranih utakmica postigao 26 pogodaka.

  Ljubitelji fudbala očekuju da će s uspehom dokazivati i u sremskoligaškom društvu.