XS
SM
MD
LG

Krajinović od ponora do pobjede i četvrtfinala Hamburga

Foto: ATP Tour

Filip Krajinović plasirao se u četvrtfinale Hamburga. On je sa 2-1 u setovima savladao Slovaka Martina Kližana.

Krajinović je odlično otvorio meč. Već u trećem gemu brejknuo je Kližana i to sa nulom. Bio je strpljiv, čekao greške rivala i došao je do brejka. U narednom gemu Kližan je imao brejk šansu ali se Filip izvukao servis vinerom. Filip potom pravi novim brejk te dolazi do 4-1. Ipak, Slovak se nije predao tako lako. 

Napravio je brejk i koliko toliko je ostao u igri u prvom setu. Kližan je imao 0-30 u osmom gemu ali je Filip vezao četiri poena i poveo je sa 5-3. Imao je u desetom gemu Kližan 15-40 ali se Filip servis vinerom i drop šotom spasio. Međutim, sa dva vezana forhend vinera, Kližan ipak dolazi do brejka i izjednačava na 5-5. Na kraju je set otišao u taj brejk.

Nakon greške Kližana, Krajinović pravi mini brejk na startu taj brejka. Međutim, sjajnim napadima, Kližan uzvraća i dolazi do 1-1. Nakon katastrofalnog izlaska Filipa na mrežu, Kližan dolazi do novog mini brejka. Kližan udara as za 3-1 a Filip potom sjajnim riternom smanjuje ja 3-2. 

Filip je dobio oba poena na svom servisu te je poveo 4-3.Filip je imao veliku šansu u narednom poenu ali je pogriješio iz forhenda. Potom je uslijedila nova greška iz forhenda te je Kližan poveo sa 5-4. Sjajnim feohendima Slovak dolazi do 6-4. Prvu set loptu Krajinović spašava servis vinerom. Kližan potom pravi duplu i Filip dolazi do 6-6. Kližan novim forhend vinerom dolazi do 7-6. Filip potom griješi u pokušaju drop šota te Slovak sa 8-6 dobija taj brejk.

Na početku drugog seta i jedan i drugi su bili sigurni na servisu. Jeste se u četvrtom gemu na servis Kližana igralo na razliku, ali brejk šanse nije bilo. U šestom gemu Filip sjajnim volejom dolazi do 15-40. Ipak, Kližan vinerima spašava obje brejk lopte. Filip u narednom gemu pravi dvije vezane greške na 30-30 te Kližan dolazi do brejka.

Filip potom nije izgledao dobro. Kližan je bez izgubljenog poena potvrdio brejk. Potom je došao do 0-30 na servisu Krajinovića. Ipak, Filip je vezao četiri poena te je smanjio na 5-4. Filip sjajno otvara deseti gem. Sjajno je konstruisao poen za 0-15 a potom Kližan pravi duplo za 0-30. Greškom iz bekhenda Slovaka, Filip dolazi do tri brejk lopte. Slovak se pokušao spasiti drop šotom ali Filip je sjajno reagovao i došao je do 5-5.

Filip tu nije stao. Nastavio je sa serijom poena pa je i svoj servis gem dobio bez izgubljenog poena. Forhend dijagonalom dolazi do 0-15 u 12. gemu drugog seta. Kližan je potom probao drop šotom doći do poena ali je Filip uzeo poen na mreži. Greškom Kližana iz bekhenda, Filip dolazi do 15-40. Probao je Slovak opet drop šot ali Filip sjajno stiže loptu i sa 7-5 dobija drugi set. Slovak je imao 5-3 i 0-30 na servis Filipa u drugom setu a onda je Filip dobio 16/17 poena i tako velikim preokretom došao do seta.

Na startu trećeg seta, Kližan dolazi do 15-40. Prvu brejk loptu Filip spašava greškom rivala a drugu svojim napadom. Novim forhend vinerom, Kližan dolazi do nove brejk šanse. Filip griješi iz bekhenda pa Kližan na sjajan način otvara odlučujući set. Filip je imao brejk loptu u narednom gemu ali je prvu spasio Kližan sjajnim volejom. Dobrim napadom na bekhend rivala, Filip dolazi do nove brejk lopte ali je Kližan spašava servis vinerom. Imao je Filip novu brejk šansu ali servis volej igrom Kližan je spašava. Forhend vinerom Filip dolazi do četvrte brejk lopte u ovom gemu i konačno je koristi.

I naredni gem bio je izuzetno dug. Imao je Slovak 30-40 ali je Filip uspio doći do poena i spasio je brejk loptu. Igralo se kasnije na razliku, Kližan je imao brejk šansu ali se Filip izvukao i na kraju je poveo sa 2-1. Imao je Filip 0-30 u narednom gemu a onda se Kližanu slošilo. Nakon ukazane pomoći, nastavio je meč. Nakon njegove greške, Filip dolazi do 30-40. Kližan je krenuo na mrežu ali Filip forhendom prolazi i dolazi do 3-1.

Filip je bez problema potvrdio brejk i poveo je sa 4-1. U narednom gemu Kližan je pokušavao da zadrži servis. Duplo greškom omogućava Filipu da dođe do brejk šanse koju Filip koristi i dolazi do 5-1. Svojim servisom Filip je zatvorio meč i sa 6-1 dobio je treći set.

Naredni rival Krajinovića biće Zverev ili Delbonis.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise