XS
SM
MD
LG

Elita, stabilizacija, Evropa...

Darko Milunović, predsjednik Rudar Prijedora

Nova uprava Fudbalskog kluba Rudar Prijedor na čelu sa predsednikom Darkom Milunovićem ništa ne prepušta slučaju, svaki trenutak dragocenog vremena koristi da klub slavne tradicije, renomea i ugleda, sinonim podgrmečko -potkozarskog kraja što pre izvede na pravi progresivni put.

Već po prvim danima funkcionisanja i rada novog Upravnog odbora može se naslutiti izuzetna ozbiljnost, ali i sistematičnost u radu. Na prvoj sednici čelnika na kojoj su prisustvovali i novi direktor Saša Stević, kao i predsednik Skupštine Vladimir Stakić pretreseno je sve od obaveza koje klub ima, do koncepta ekipe, a formirana je i Komisija za primopredaju dužnosti i izradu sistematizacije poslova.

Kao sagovornik Upravnom odboru prisutan je bio i nekadašnji sportski direktor Stojan Janjetović, koji je dobro upoznat sa stanjem u klubu, međuljudskim odnosima i načinom funkcionisanja sportskog sektora. Takođe, odlučeno je da uz upravu ostane i sekretar Veljko Janjetović s obzirom da klubu treba konekcija sa Savezom i administrativni operativac. Bivši direktor Borislav Obradović, nakon razrešenje s dužnosti neće obavljati nikakve poslove u klubu.

Ono što se moglo zaključiti na prvom sastanku uprave je da ima mnogo htenja i volje, vlada pozitivna atmosfera, a nakon zvaničnog imenovanja novog šefa stručnog štaba Igora Jankovića (nasledio Nedžada Žerića koji će ostati u klubu), koji će imati funkciju tim - menadžera, razgovaralo se o ugovorima za trenere, igrače, pripremama, kao i poboljšanje infrastrukture. Zaključeno je da se na pripreme ide na Zlatibor. Prozivka je zakazana za ponedeljak, 1. jul.

Glavni zaključak novog Upravnog odbora je taj da klub u sezoni 2019/20. u Prvoj ligi Republike Srpske želi šampionsku krunu i povratak u Premijer ligu BiH, a prezentovan je i petogodišnji plan razvoja Rudar Prijedora u kojem su ispoljene visoke ambicije, na čijem koncu bi klub izborio plasman u kvalifikacije za UEFA Evropsku ligu, da li putem prvenstva ili kroz Kup BiH.

- Prvi zadatak je da stvorimo ekipu koja će da ima respekt od svih, vratimo klupski prepoznatljiv imidž i omogućimo našim igračima kvalitetne i dobre pripreme, stručnom štabu uslove za dobar i profesionalan rad. Glavni sportski cilj je osvajanje prvog mesta u šampionatu Republike Srpske i svi čvrsto verujemo u njegovo ostvarenje, odnosno povratak Rudar Prijedora u Premijer ligu BiH – istakao je Darko Milunović, novi predsednik “rudara” sa Sane.

Prvi čovek kluba je, u narednim rečima, izneo dodatni optimizam i planove po pitanju klupskih ambicija.

- Petogodišnji plan je prezentovan, po kojem prve godine želimo plasman u Premijer ligu BiH, a onda bi u naredne tri elitne sezone nastojali da stabilizujemo klub sa suštinom da podignemo kvalitet takmičarskog tima. Konačno, u petoj godini nam je cilj plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, da li putem Kupa BiH ili plasmana na tabeli, potpuno svejedno, ali Rudar Prijedor po svemu zaslužuje da igra u evrokupovima – dodao je Milunović. 

Razmišljanja i ideje idu daleko, a u Prijedoru su svesni da nema svrhe igrati evrokupove na nekom tuđem stadionu, već na Gradskom zdanju u gradu na Sani.

- Infrastruktura je jako važan deo cele ove priče, a naš prvi zadatak će da bude postavljanje novo travnate podloge na glavnom igralištu. Takođe, na pomoćnom terenu želimo veštačku travu, a u planu je izgradnja i reflektora, odnosno semafora, kao i sanacija i uređenje postojeće atletske staze. Namera je da Gradski stadion u Prijedoru bude maksimalno funkcionalan, postane potentan za sponzorski pul, te profitabilan za marketing i sve ono što ide uz jedan uzorak sportski kolektiv kakav je Rudar Prijedor – otkrio je na kraju plan delovanja i rada Darko  Milunović.


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33