XS
SM
MD
LG

Radnički bez finala

Revanš polufinala Kupa Srbije, večeras u Nišu, odlikovala je velika borbenost obe ekipe, igralo se otvoreno, ali u isto vreme i oprezno, jer ulog je bio finale najmasovnijeg srpskog takimičenja u fudbalu. Na megdan Crvenoj zvezdi, kao prvom finalisti, izaći će igrači Partizana koji su večeras izborili nerešen rezultat na „Čairu“ i sačuvali kapital od jednog gola iz prvog meča.

Nadu domaćim fudbalerima da mogu, po prvi put u svojoj istoriji, doći do kraja ovog takmičenja doneo je Caki Stojanović u 75. minutu, kada je na asistenciju Lazara Ranđelovića, odmerenim udarcem plasirao loptu u mrežu gostiju, ali je Nišlijama nade pokopao Zoran Tošić pet minuta kasnije, kada je zaboravljen od odbrane Radničkog, sa četiri-pet metara, savladao Borivoja Ristića.

O samoj utakmici, treneri ekipa su rekli sledeće:

Savo Milošević, trener Partizana: -Čestitke mojim momcima na prikazanioj igri i ulasku u finale. Mislim da je bilo zasluženo. Takođe čestitke na igračima i stručnom štabu Radničkog, ponekad naš fudbal može da izgleda super, kada se sastanu dve ekipe spremne na borbu. Tako je bilo u prvom meču u Beogradu, tako i večeras ovde. Da se i Radnički plasirao u finale, ne bi bilo nezasluženo. Bilo je momenata kada smo igrali dugim loptama, ali delom sam i ja to tražio od igrača, zbog agresije Radničkog, ali i zbog kvaliteta terena, koji je, doduše, bio bolji nego što smo očekivali. Malo smo ga bolje i upoznali od Zvezde, ali ima još dosta do te utakmice

Nenad Lalatović, Radnički -Čestitam i ja i jednoj i drugoj ekipi na prikazanoj igri, Partizanu na ulasku u finale. Mi smo tamo primili gol iz jednog šuta, iz prekida. Ovde je njima pripalo prvo poluvreme, nama drugo. Napadali smo, bili agresivni, postigli pogodak, ali nismo smeli da dozvolimo da prestanemo sa tom agresijom. Dozvolili smo Rikardu da pobegne, okrene se ka golu i centrira... Morali smo da sačuvamo prednost. Ne mogu da budem nezadovoljan. Čestitam igračima na svemu što smo prikazali u ovih godinu dana. Mali fond igrača je izneo sve ove utakmice. Radnički nikad nije uspeo da osvoji drugo mesto, veže ovoliko pobeda zaredom. Partizanu želim mnogo sreće u finalu.

RADNIČKI - PARTIZAN1:1 (0:0)

Stadion „Čair“ Niš.
Gledalaca oko 7 000.
Sudija: Lazar Lukić.
Strelci: - 1:0 Stojanović u 75, - 1:1 Tošić u 81.

RADNIČKI: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković (od 82. Nikodijević), Đorđević, Drinčić, Bondarenko (od 68. Noma), Stojanović, Ranđelović, Grbić (od 74. Petrović), Haskić.

PARTIZAN: Stojković, N. R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Tošić (od 87. Smiljanić), Pantić, L. Pavlović (od 82. Ilić), Rikardo.