XS
SM
MD
LG
25.10.2011 Fudbalski klub Indjija

FK Indija i FK Vojvodina pridružuju se akciji "Bitka za bebe"

Fudbalski klub Indija i Fudbalski klub Vojvodina pridružiće se akciji Fonda B92 "Bitka za bebe" kroz koju ova organizacija nastoji da prikupi dovoljno sredstava za kupovinu 100 inkubatora za prevremeno rodene bebe. Ova dva kluba odigraće u sredu, 26. oktobra, utakmicu osmine finala Kupa Srbije na stadionu FK Indija od 14  časova, a sav prihod od prodaje ulaznica, koja će koštati 500 dinara, kao i od prodaje dresova koje će igrač i nositi na ovom meču, a koji će sadržati i posebna obeležja akcije "Bitka za bebe", biće uplaćena na ime Fondacije B92.

Na ovaj način FK Indija i FK Vojvodina daće svoj doprinos ovom plemenitom cilju u nastojanju da obezbede što više novca za kupovinu inkubatora koji su u Srbiji u proseku stari i po 40 godina, a koji predstavljaju prvi dom velikom broju naših najmladih sugradjana kao i jedinu šansu za život.
Zastarela oprema ne samo što ne pruža bebama adekvatnu negu, već predstavlja i svojevrsnu opasnost po živote novorodjenčadi, o  čemu svedoči podatak da smrtnost beba koje su teške manje od 999 grama u Srbiji iznosi 60%, dok je u EU i SAD 15%.
Ovo je bitka u kojoj se bore naši najmanji i najmladi sugradjani, ali oni to ne mogu sami. Zato pozivamo sve one koji mogu i žele da pomognu da lakše dodjemo do ovog cilja da dodju u sredu na Gradski stadion u Indiji i prisustvuju utakmici FK Indija – FK Vojvodina i kupovinom ulaznice daju svoj doprinos ovom plemenitom cilju.