XS
SM
MD
LG

Stepović pojeo Vepriće

Nakon visokog poraza od Čačana pred domaćom publikom, mladi Kraljevačani su trijumfovali rezultatom 42:27, na ni imalo lakom gostovanju u Kragujevcu. Ovom pobedom Kruna u diviziji Jug nova situacija garantuje interesantan nastavak Juniorske lige Srbije.  U subotu 24. septembra na Kragujevačkom stadionu ŽFK "Sušica", odigrano je drugo kolo divizije Jug, Juniorske lige Srbije. Aktuealni vicešampioni Srbije, ekipa Kragujevac Wild Boars dočekala je tim Kraljevo Royal Crowns, koji je značajno kadrovski oslabljen došao na ovo gostovanje. Na predhodnoj utakmici Kraljevčanima su se povredila tri startera: TE Željko Terzić, OL Filip Aćimović i QB Strahinja Stepović. Srećom po Krune, Stepovićeva povreda nije bila ozbiljnija te je u Kragujevcu nastupio za svoj tim, dok Terzić i Aćimović su ostali van terena na ovaj utakmici. Kao i WR Dimitrije Denović koji se oporavlja od povrede zadobijene još u seniorskoj ligi. Osim njih u Kragujevcu nisu nastupili još tri startera Kraljeva: LB Ivan Beloica, OL Marko Vasović i WR Lazar Miletić, koji su trenutno na maturskoj ekskurziji. Od ukupno 31 registrovanih igrača, Kraljevske Krune su igrale protiv Divljih Veprova sa svega 24 juniora, naspram 48 mladih Kragujevčana.

Na samom početku utakmice je izgledalo da će Kragujevčani lako izači na kraj sa Krunama,koje su već u prvoj akciji isforsiranim famblom u specijalnom timu izgubile loptu, a nakon čega su Veprovi i ubrzo poentirali. ALi ubrzo nakon početnog vođstva domaćina, napad Kraljevčana uspešno kreće sa akcijama i kapiten Stepović postiže prvi TD za Kraljevo. Nakon toga rezultat se lomi, kao i sama igra na terenu. Jedna ekipa sustiže drugu, međutim gosti uspevaju da do poluvremena pređu u vođstvo i na odmor odu sa rezultatom 20:13.

U nastavku utakmice domaćini su pokušavali da sustignu prednost Kruna, koja se povećala na dva tačdauna. U igri Kragujevčane je krasio mnogo bolji kik-return specijalni tim, dok su odbrana i napad Kraljevčana bili na visini zadatka. Najneizvesnije  i najzanimljivije je bilo dva minuta pred kraj utakmice, kada su pri rezultatu od 27:34, Kraljevčani predali napad Verpovima koji su krenuli sa nekih 40 jardi svoje strane terena. Usledio je pas QB Stefana Stefanovića na iskusnog WR Stanka Kasalovića, koji je uspeo da uhvati loptu, ali ne i da je osigura dobro, već je isfamblovao nakon odličnog zajedničkog obaranja igrača odbrane Kruna, LB Nemanje Gajovića i FS Milana Bukare. Na nesreću po domaćine, a radost po goste, ispuštenu loptu je pokupio Strahinja Stepović (koji je tada ušao na FS poziciju) i sa njom pretrčao 75 jardi za tačdaun i konačnu pobedu Kraljeva. Kvoterbek Strahinja Stepović je još jednom pokazao da je prvoklasan igrač i lider, koji ume da preuzme odgovornost i povede svoj tim do pobede.

Ovu, prvu pobedu u Juniorskoj ligi Srbije, mladi igrači Kruna su posvetili nedavno tragično stradalom drugu i saigraču Luki Varevcu. U sledećem trećem kolu, divizije Jug - Juniorske lige u Američkom fudbalu, sastaju se juniori Čačak Angel Wariorrs i Kragujevac Wild Boars, dok je tim Kraljevo Royal Crowns slobodan.


Krаgujevаc Wild Boars vs. Krаljevo Royal Crowns 27:42 (6:6, 7:14, 7:8, 7:14)

Kretаnje rezultаtа: 6:0 Stefаn Stefаnović pаs 5 jаrdi kа Đorđu Petroviću, 6:6 Strаhinjа Stepović trčаnje 20 jаrdi, 13:6 Stefаnović trčаnje 3 jаrde, Stefаn Jelić PAT, 13:12 Nikolа Kovаčević trčаnje 15 jаrdi, 13:20 Strаhinjа Stepović trčаnje 1 jаrd, uspešno pretvаrаnje zа 2 poenа, 20:20 Stefаnović pаs kа Nikoli Simoviću 15 jаrdi, Jelić PAT, 20:28 Stepović trčаnje 13 jаrdi, Stepović pretvаrаnje zа 2 poenа, 20:34 Stepović trčаnje zа 5 jаrdi, 27:34 Stefаnović trčаnje 1 jаrd, Jelić PAT, 27:42 Stepović vrаćаnje fаmblа 75 jаrdi, Stepović uspešаn zа 2 poenа.