XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Olimpijski bodovi sa Babinog zuba

Treća trka u ciklusu „Sribija open“ u planinskom biciklizmu održaće se u subotu 2. jula u poznatom smučarskom centru Babin zub na  Staroj planini! - Trka će se voziti u kategoriji C 2 za olimpijske bodove – kaže Nemanja Vajs predsednik kluba Novi Sad koji je sa BS Srbije organizator ove trke. – Zahvaljujemo se na gostoprimstvu našim domaćinima u ovom izletištu gde postoje izvanredni uslovi za razvoj planinskog biciklizma, ali i ciklo turizma, kao i Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje je svesrdno podržalo naš projekat „Srbija open“ jer smo želeli da pružimo mogućnost srpskim biciklistima da na domaćim stazama osvajaju bodove. Pomogla nam je i Turistička organizacija Srbije.

Od 12 časova startovaće kadeti (12,3 km), mlađi kadeti (4,1 km) i mastersi (8,2 km) a do 14 časova muškarci – elita (20,4 km), do 23 godina (24,3 km), žene – elita (12,3 km), juniori (16,4 km), juniorke (8,2 km). Obezbeđen je i nagradni fond u skladu sa propisima UCI.  Trka će se bodovati i kao peta za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu.

U prve dve trke pobedili su srpski biciklisti. U prvoj „Trofej Divčibare“ (kategorija C 3) čak prvih pet mesta koja donose olimpijske bodove osvojili su biciklisti iz Srbije i upisali na konto 23 poena! Trijumfovao je Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog i osvojio deset bodova, drugi je stigao Aleksa Marić iz Crvene zvezde, dok je treći završio Ivan Jovanović iz Progresiva. Osvojili su šest, odnosno četiri boda. Četvrtoplasirani Oliver Štrbac iz Fanatika dobio je dva boda, a petoplasirani Boris Popović iz Ris sajklinga jedan bod!

U drugoj trci „Trofej Kopoanika“ (C 2) Ivan Jovanović, biciklista Progresiva iz Beograda osvojio je prvo mesto i osvojio deset svetskih bodova. Drugo mesto pripalo je Aleksi Mariću iz Bajk Crvene zvezde dok je treće mesto osvojio turski biciklista Hamzi Kansizu. Marić je osvojio šest bodova, a svetske poene upisali su u četvrtolasirani Boris Popović iz Ris sajklinga, kao i petoplasirani Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog. Popović je osvojio dva a Đurđić jedan poen. Poslednja, četvrta trka „Srbija opena“ održaće se 10. septembra  za „Trofej Sokobanje“.