XS
SM
MD
LG
22.06.2011 Ž. Radivojević

Siniša Vukov, predsednik pećinačke opštine: Donji Srem sremski brend

Tema razgovora u sportskoj (fudbalskoj) javnosti u Sremu poslednjih godina, ovog proleća nešto intrezivnije, su rezultati Donjeg Srema. Za nekoliko godina je od sremskoligaša postao prvoligaš. Na tom putu veliku pomoć je imao i od lokalne zajednice.
- Pre nekoliko godina Opština je donela odluku da značajnije pomogne sport - kaže  Siniša Vukov, predsednik pećinačke opštine – Prvi zadatak nam je bio stvaranje optimalnih uslova za bavljenje sportom, što je podrazumevalo rekonstrukciju svlačionica i terena. Pokrivamo  i tzv. „tehničke troškove klubovima“: kotizacija, lekarski pregledi, troškovi službenih lica, kao i putni troškovi. Na startu svi su imali podjednaku šansu. Donji Srem se izdvojio, pre svega, organizacijom rada i jakoj volji ljudi da ostvare uzpeh. Na kraju, to se i rezultovalo ulaskom u Prvu ligu. U skladu sa plasmanom i rangom takmičenja išla je i pomoć lokalne zajednice.

S obzirom na kategorije koje ima u svom pogonu, Donji Srem ne reprezentuje samo Opštinu Pećinci, već i širu sredinu.
- Donji Srem je „radna zona“ za igrače iz Beograda, Indjije, Rume, Sremske Mitrovice, Šida., što znači da predstvaljamo i te sredine. Još uvek se nevericom gleda na uspeh koji je postignut. Svakako je velika čast i zadovoljstvo takmičiti se s klubovima iz velikih sredina. Ono što nam ostaje u zadatak, da kao i do sada, na pravi sportski način manifestujemo svoje kvalitete, a oni su očigledni.